30.4.13

Tulostettava kutistemuovi

Ostinpa tulostettavaa kutistemuovia kokeiltavaksi. Muovi on letter kokoista eli tulostuu tavallisilla tulostimilla, kunhan vain muistaa säätää asetukset kohdilleen. Ei suuri ongelma. Tulostaa voi muovin kummallekin puolelle, mikä oli minusta loistava juttu. 

Muovi kutistuu noin yhteen neljäsosaan alkuperäisestä koostaan. Kuva kannattaa tulostaa aika vaaleaksi, koska kuva tiivistyy ja tummenee kutistuessaan. Pinta jää karheaksi. Kannattaa odottaa pitkään ennen kuin tulostaa toiselle puolelle, jotta kuva ei suttaannu printterissä.


Pidin uunissa paistomittaria varmuuden vuoksi, vaikka ilmankin pärjäisi. Kutistus tehdään 130'C uunissa. Laitoin kuvan kahden leivinpaperin väliin, ohjeen mukaan, jotta se ei tartu itseensä kiinni kupristellessaan uunissa. Odottelin rauhallisesti, jotta kuva oli tasoittunut ja valmiiksi kutistunut. Tulos oli joka kerta vähän eri suuntaan kutistunut, mikä aiheutti hieman harmaita hiuksia. En tiedä mitä tein väärin, vai olenko vaan liian tarkka. Tämä ensimmäinen on mielestäni littana pystysuunnassa. 


Seuraavaan kompensoin ja pidensin kuvaa. Ajattelin, että se kutistuu samaan suuntaan, mutta se kutistuikin enemmän vaakasuunnassa, joten kuvasta tuli hieman pitkulainen. Laitoin sen kuitenkin Vuoden skräppääjätyöhön, koska ei se nyt mitään haittaa jos näytän vähän hoikemmalta ;) 


Lapset olivat aivan innoissaan tästä. Jatkamme kokeiluja :)

Iloista Vappua!


3 kommenttia:

  1. Ai tulostettava kutistemuovi, vau! Nerokas tuote juuri minialbumikäyttöön. Hieno idea!

    VastaaPoista
  2. Oho. Enpä ollut kyllä tätä ennen tulostettavasta kutistemuovista kuullutkaan!

    VastaaPoista
  3. Juu se on ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Jatkan kokeiluja :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!