3.4.13

Suosikkipuhelinsovellukset

Varoitus, en ole kovin hyvä terminologiassa, mutta ajattelin jakaa muutaman kokemukseni puhelimen sovelluksista, jotka olen havainnut hyviksi.

Minulla on Android puhelin, Samsung, mutta aika moni näistä on saatavilla myös muille alustoille. Alla mainitsemani ohjelmat ovat kaikki ilmaisia.Dropbox (kaiketi lähes kaikille alustoille?)- tätä käytän paljon tiedostojen siirtoon puhelimelta koneelle. Esimerkiksi tämän postauksen kuvan otin puhelimella (ruudunkaappaus) ja siirsin dropboxiin, jolloin se latautui nettiin (suojattuun kansioon) ja päivittyi omalle koneelleni. Yrittäjäkurssilla ollessani, pidin dropboxissa tärkeitä tiedostoja varmuuskopiona ja  mukana. Kun ei koskaan tiennyt milloin tarvitsisi liiketoimintasuunnitelmaa tms. Muutaman kerran virastossa pelasti, kun sain vain puhelimelta lähetettyä sähköpostina tiedostot siihen virkailijalle. Tätä voisi käyttää niin paljon monipuolisemminkin, mutta minä käytän näin.

Real Colors (i ja A) on loistava ohjelma ja haaveilen Pro versiosta, mutta se maksaa. Pro versiossa pystyy muokkaamaan ottamastaan kuvasta erilaisia väripaletteja. Ilmaisessa saa vain yhden. Sitä toki pystyy muokkaamaan itse ja väreistä on näkyvillä myös html, hsb ja rgb värikoodit.

Kuvien muokkaukseen eniten käytän Photo Editoria (A). Siinä on lähes kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Ohjelmasta löytyy mm. batch edit. Aviary (i,A,W) on toinen vasta löytämäni editointisovellus, joka vaikuttaa hyvältä. Photo Editor on enemmän ammattilaistyyppinen ja täysin ilmainen. Aviary on simppelimpi ilmeeltään ja lisätoiminnoista joutuu maksamaan.

Snapseedia (i,A), PicsArtia (i,A) ja Fotoriakin (i,A,W) tulee silloin tällöin käytettyä, mutten niihin ole kovin perehtynyt. Käytän lähinnä silloin kun en muuten saa asiaa hoidettua, esim. jotain tiettyä suodinta tai kollaasityyppiä.

Perussovelluksia, kuten facebook, Instagram, Pinterest, Twitter yms en lähde käymään läpi vaikka niitä käytänkin. Mutta InstaSize (i,A) on hyvä ohjelma silloin kun haluaa laittaa Instagramiin kuvan kokonaan, eikä rajata sitä neliöksi. Toimii.

TAGstagramia (A) en kovin paljoa ole käyttänyt, koska Instagram-tilini ei ole aivan julkinen, mutta otin sen kokeiluun Polkkaponia varten. Se vaikuttaa järkevimmältä ja simppelimmältä löytämistäni täginetsintä sovelluksista. Voi olla että en ole löytänyt vielä sitä parasta.

Blogia harvoin päivitän puhelimella, koska siitä ei vain oikein saa koskaan samanlaista kuin haluaisi, mutta hätätapauksessa Bloggerdroid hoitaa homman ihan kiitettävästi.

Helmetin (pääkaupunkiseudun kirjastot) Lainari (A) on minulle uusi löytö ja ilmeisen uusi sovelluskin, joten joillain puhelimilla on ilmeisesti vielä pieniä lastentauteja, mutta minulla ainakin toiminut hyvin. Lainarilla voi uusia lainoja, selata suosituksia, lainata kaverilta kirjan ja selata kirjaston valikoimia. Potentiaalia siis löytyy.

Any.DO (i,A) on loistava tehtävälista. Sen avulla voi joustavasti suunnitella päivän tehtävät ja se toimii myös yhteen läppärin selaimen kanssa. Parasta tässä sovelluksessa on, että ei tarvitse itse kirjoittaa vaan ohjelma ymmärtää puhetta. Tai siis painan mikrofonia ja sanelen tehtävän ja painan hyväksy. Tämä siis suomeksi. Ensin ei meinannut toimia, mutta sitten vaihdoin Googlen asetuksista puheenymmärryksen kieleksi suomi, niin johan pelittää. Taustameteli tietysti vähän häiritsee, mutta vastaavaan puhe-tekstiksi tarkkuuteen en ole muulla ohjelmalla päässyt. (Esimerkiksi "nappien kuvaaminen" onnistui heti.)

Feedlyllä luen blogeja, se on mukautuvaisin sovellus, jonka olen löytänyt. Ja CallerInfo (A) on paras (ja ilmainen, jos alkutekstiviestin hintaa ei laske) soittajien tunnistaja.

Sleepbot (A) on minun uniohjelmani, (kyllä kaksi herätystä tarvitaan minulle, kuten kuvasta näkyy). Tärkein ominaisuus lienee tuo "herätykseen jäljellä aikaa" teksti, jonka tarkoitus on saada minut ajoissa nukkumaan.

Eiköhän siinä ollut tärkeimmät aika kattavasti :D Yle Areena on se lasten suosikki puhelimessani, mutta itse en sitä juuri ehdi käyttää.

Toivottavasti näistä oli jotain vinkkiä ja jos sinulla on antaa jotain vinkkejä, niin jaa ihmeessä kommenteissa!

4 kommenttia:

 1. Asensin Sleepbotin, en vaa tiiä uskallanko heittää puhelinta petarin alle, koska kuitenki ruhjon sen jotenkin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tyynyn vieressä, ihan on hyvin pysynyt siinä :)

   Poista
 2. Kiitos esittelyistä! Ostin juuri iPadin pöytäkoneen rinnalle, ihan kiva saada vinkkejä appseista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun oli hyötyä ja onnea uudelle laitteelle!

   Poista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!