15.3.13

Vuoden skräppääjä 2013 kisa

Osallistu(i)n Intohimona askartelun yhteydessä pidettävään ja Amalian järjestämään Vuoden skräppääjä 2013 kisaan. Tavoitteenani oli tehdä työ, joka innostaisi uusia ihmisiä skräppäyksen pariin ja madaltaisi kynnystä aloittaa. Pyrin käyttämään hyvin yksinkertaisia materiaaleja sivussa, sellaisia joita vaikka lapsiperheessä kotoa saattaisi löytyä.

Sivu on tehty lisämuovitaskujen mukana tulleelle valkoiselle paperiarkille 12" koossa. Taustan tein vesiliukoisilla vahaliiduilla ja puukynillä, mutta puukynät ja vesivärit olisivat kyllä ajaneet saman asian. Kimalleliima näkyy kuvassa vähän heikosti, levittelin sitä keijuihin ja aurinkoon. Kuva on otettu Puuhamaassa, ja tiesin kuvaa ottaessani, että leikkaan sen irti taustastaan ja käytän muualla.

Halusin luoda satumaailman tuntua tavalliseen ympäristöön, niin kuin nuo meidän neidit tuntuvat ympäristön näkevän. Tämä sivu oli vähän kuin terapiaa itselle, koska joskus haaveilin nuorena tekeväni tai ainakin kuvittavani lastenkirjoja. Joo, tiedän :D

Lapsilla oli suuri into päästä osallistumaan sivun tekoon. Leikkelin leimakuvia pikkuhiljaa sivua varten ja neitien kätöset yrittivät joka välissä vähän käydä katsomassa mitä pöydällä syntyy.

Yritin saada kuvan liikkeen jatkumaan taustassakin, mutta se hieman tyssää tuossa oikealla, kun jouduin nostamaan kuvaa ylös päin. (Hetki jolloin toivoisi, että kyseessä olisi digisivu ja voisi painaa ctrl+z)Yllätys oli suuri, kun olin päässyt tällä työllä finaaliin. Etenkin kun kaikki kisaan lähetetyt työt ovat todella hienoja! Kannattaa käydä äänestämässä omaa suosikkia, sillä äänestäneiden kesken arvotaan palkinto!

Finaaliin päässeet osallistujat saivat alla olevan materiaalipaketin, josta tulee tehdä finaalityönä minialbumi aiheesta päivä elämässä. Minä tietenkin laskin pakkausmateriaalit mukaan pakettiin ;) Ideoita on pursunnut päässä, mutta en ole muistanut kirjoittaa niitä ylös, joten osa on jo kadonnut. Mutta lisää tulee :) En oikein tiedä, että olenko innostuneempi pääsemään tekemään minialbumia, vai että saan nähdä toisten työt. Varmaan yhtä paljon kummastakin.
Ja jos pikkaisenkaan kiinnostaa askartelu, niin Intohimona skräppäyksessä on ihan mahtavia kursseja, joille kannattaa tulla osallistumaan! Ja vaikka tuntuisi, että en mä nyt englanninkieliselle kurssille voi mennä, niin voitpas :) Yhdenkään opettajan äidinkieli ei taida olla englanti ja askartelijat ovat ystävällistä porukkaa, aina joku kääntää. Sitä paitsi sinne mennään tekemään käsillä, se on universaali kieli! Onnistuinko suostuttelemaan? :)

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea! En malta odottaa, millaisen minin teet!

  VastaaPoista
 2. Enpä arvannut että tämä oli sun työ! Kiva nähdä huhtikuussa sun mini livenä =)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut finaaliin pääsystä! Hieno ja kivan erilainen työ!! Odotan myös suurella mielenkiinnolla kaikkien finaalitöitä. Tsemppiä minialbumin tekoon!

  VastaaPoista
 4. Vau, paljon onnea! Tsemppiä finaalityön tekemiseen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!