20.9.12

Kypärähattuja retrotyyliin

Neitosemme päitä ei enää palella. Ompelin heille kypärähatut syyssäille. Niin suosittuja ovat olleet, että kuvausta ei ole saanut järjestää kunnolla ja isomman harmaa hattu lähti käyttöön ilman neppejä. Eilen aamulla sain ne sitten pika pikaa pujautettua paikalleen.


Harmaan hatun leukanauhat ovat kummaltakin puolelta samanlaiset ja ne taitetaan leuan alle päällekäin nepeillä. Keskikappaleen tein kahdesta osasta, jotta muoto ei olisi niin kulmikas.

Olin hieman ovela tätä hattua isommalle tehdessä. Mainitsin vain tekeväni sitä myyntiin ja että voin tehdä hänelle sen pinkin, jota hän on toivonut. Neiti tietysti halusi itselleen oman heti ja tykästyi tähän vaikka se ei pinkki ollutkaan. Jos olisin kertonut, että tästä tulee sinulle hattu ja pinkkiä samettia ei juuri nyt ole, niin neiti olisi pistänyt kädet puuskaan, suun mutruun ja nenän kohti kattoa. Äidin pieniä voittoja :)Musta vakosametti on mummini varastoista ja pikkuneiti on ollut hattuun varsin tyytyväinen, vaikka se musta onkin. Punaiset osat kuitenkin piristävät hattua kivasti. Kummatkin hatut ovat vuoritettu sisältä ohuesti.

Tämä musta hattu on tehty Gyntherin kaavaa mukaellen. Sen koothan loppuvat kolmeen vuoteen, ja tämä on 4-5 -vuotiaan kokoa. Lisäsin taakse myös tilaa kun pikkuneidillä on hieman pidempi päänmuoto. Lippa oli minusta hyödyllisempi vaihtoehto kuin se lärpäke, joka kaavassa oli. Muutekin kaava oli minusta aika kulmikas. Vielä täytyy kehitellä oma kaava, jotta hattuun saisi parhaan mahdollisen muodon.1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!