4.4.12

Retronappiarvonta!!

Kuukauden päästä tulee kuusi vuotta täyteen tälle blogille. Reilut 15000 kävijää sinä aikana. Kiitos teille kaikille! Sen kunniaksi arvon ison kasan kangasnappeja. Nappien materiaalit ovat vuosikymmententakaa ja kuosit ihania ja värikkäitä.

Olemme äitini kanssa suunnitelleet nappikauppaan ryhtymistä ja senpä vuoksi tähän arvontaan liittyy kaino pyyntö.

Arvonnan säännöt

Haluaisimme tietää käytätkö kangasnappeja ja millaisia nappeja käyttäisit tai mihin tällaisia nappeja tai käyntikorttinappeja voisi käyttää? 

Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvotaan kuvan napit la 21.4.12
Yhden arvan saa kommentoimalla tähän tekstiin, anonyymit jätättehän nimimerkin kiitos.
Toisen arvan saat mainostamalla arvontaa blogissasi tai facebookissa. 

Parhaan vinkin jättäneen palkitsemme 20:llä käyntikorttinapilla (kuten kuvan valkoinen nappi).
Siihen voi saada esim. sopivan pituisen sähköposti- tai nettiosoitteen. Napin halkaisija on 2,3cm. Kangas voi olla valkoinen tai vaaleakuvioinen, sovitaan toiveen ja varastomme mukaan. Teksti kestää 90'C pesun.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan!

Edit. 19.4.


Arvontaan on tullut pieni lisäys. Voittaja voi valita yllä olevan ja aiemman nappipläjäyksen väliltä kumman haluaa. Ensimmäisen erän napin hatut eivät näet kestä pesua lainkaan. Nämä yllä olevat kestävät nopean käsinpesun, koska alaosat ovat historiallisia maalattuja osia. Hatut näissä ovat uusia ja ruostumattomasta teräksestä. Pahoittelen kovasti tapahtunutta. Tämä tuli esille testauksissa vasta hiljan ja uusia kantoja saan ensi viikolla (olettaen että olen parantunut), jotka kestävät sitten ihan normaalit vesipesut mukisematta.

Palkintonimikointinapit teen noista uusista osista sitten, joten niillä on samat pesuominaisuudet kuin kankaallakin. Tosin kannattaahan 40-50-vuotiasta kangasta kohdella ikänsä vaatimalla arvolla, jos retroa valitsee.


Luethan päivityksen arvonnasta täältä! Kiitos :)

39 kommenttia:

 1. Osallistun yhdella arvalla arvontaan.

  Käytän jonkun verran kangasnappeja, yleensä pääosin koristeina tuomaan väriä tai jujua vaatteeseen. Lastenvaatteissa voisin käyttää kivoja kuvionappeja, joissa kantaosa ei ole liian iso.

  "Käyntikorttinappeja" nimellä varustettuna voisin käyttää nauhakenkien merkkaukseen. Sinne nauhan sekaan vaan napit, niin jopa tunnistaisin esikoisen kengät. Nythän osaa kengistä on täysin mahdoton merkata mitenkään.

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukaan!

  Kangasnappeja tulee käytettyä vaatteissakin, mutta myös korutekeleissä ja skräppäyksessä. Käyntikorttinappi tyylinen nappi olisi ihan super skräppileiskaankin, jos siinä olisi joku "create" tms. tyylinen teksti. Oi nam. Käyntikorttinappi olisi myös mainio yksityiskohta esim. myyntiin ommellussa mekossa, jossa on niskassa yksi nappi. Tehokas yksityiskohta.

  VastaaPoista
 3. Kahdella mukana. En ole vielä käyttänyt kangasnappeja vaikka niitä olenkin hankkinut. Miksei käyntikorttinappejakin voisi käyttää varsinkin jos on oma vaatemerkki niin yksi nappi sellanen missä on firman logo.

  VastaaPoista
 4. Kahdella mukaan hyvän blogin arvontaan :)

  Nappejahan nyt voi käyttää ja tulee käytettyä vaikkas ja missä! Esim. skräppäyksessä, lasten vaatteissa, ne on kiva yksiyiskohta lahjapaketin ruusukkeen keskellä (vaikka juuri tuollainen käyntikorttinappi), WC:n käsipyyhkeiden nimikoinnissa, nauhaan pujotettuina kaulakorussa, muokattuina nappikorvakoruiksi..

  Ja melkeinpä kaikenlaisia nappeja käytän, jokaiselle napille on oma paikkansa ;)

  VastaaPoista
 5. Yhdellä arvalla mukaan. Käytän jonkun verran kangasnappeja käsitöissä ja askarteluissa. Napeilla on myös kiva koristaa ja piristää esim. pipoja ja lapasia. Myös rintakoruissa olen käyttänyt nappeja. Tuo käyntikorttinappi on mulle uusi juttu. Aiemmassa kommentissa oli ehdotettu, että tekstinä olisi joku yksittäinen sana. Tykkäsin ideasta. Sellaisilla napeilla saisi kirjoitettua vaikka lauseen tai ilmaistua tärkeimmän yhdellä napilla.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi5/4/12 13:27

  VAU!!! Olen pitkään haaveillut kangasnappikokoelmasta, nyt kun vain tärppäisi:) Käyttäisin nappeja lastenvaatteissa, pipoissa, yksiväristen vaatteiden piristeenä, "kaulakoruna", joka on kiinnitettynä mekkoon/paitaan, ...
  Käyntikorttinappeja voisin käyttää esimerkiksi omien (lasteni) vaatteiden nimikointiin, työvaatteisiin, tai firman oheistuotteisiin..
  .riikka.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/4/12 13:43

  MAHTAVIA!!! :D

  nappeja voisi käyttää pipojen koristeena, pinnien piristämiseen, tehdä niistä "nastoja", korttien koristelemisessa, vaatteissa,laukuissa, heijastimissa, takin taskujen piristeenä, kaulakoruna, rannekoruna, hiuspompulan piristämiseksi.. rajaton määrä mahdollisuuksia!! :D

  käyntikorttinappeihin olis tosi hyvä joku yksi sana.. esim. kiitos tai onnea, niillä voisi käyttää korteissa ja muissa askarteluissa :)

  Yhdellä arvalla mukana Anniina :)

  VastaaPoista
 8. Mahtavat onnittelut kuusivuotiaalle! Itse käyttäisin varmaan skräppäyksessä ja kortteilussa, mutta voisihan noita kiinnittää vaikka hiuspinneihinkin.

  Ja kiitos viimeisestä, oli kiva puhua skräppibittiä :)

  VastaaPoista
 9. Oi mikä arvonta!!! :) Mukana ehdottomasti! Olen nappi-fani ja kuvan napit näyttävät tosi herkullisilta! Nappejahan voi käyttää ihan mihin vain! Itsellä suunnitelmissa seuraavaksi ommella retroisiin kesälaukkuihin! Omalla logolla/tekstillä varustettu olisi myös aika mukava! t. Hanna pompanNAPPI-blogista! :)

  VastaaPoista
 10. oi. noi olis ihania laukuissa ja koristetyynyissä. myös kesämekon olkainten pitimiksi... :)

  onnea blogille! yhdellä arvalla mukaan kisailemaan.

  VastaaPoista
 11. Ihania nappeja, oikein namusia! Minä käyttäisin nappeja varmasti ainakin skräppäyksessä, mutta myös koristeena esim laukussa ja vaatteissa. Ja jos innostun vielä joskus ompelemaan vaatteita, niin sitten tietysti niissäkin. Onnea!

  VastaaPoista
 12. Moi ja kiitos vinkki muistutuksesta!! Mä itseasiassa jo kävin täällä aiemminkin näitä ihania nappeja ihastelemassa, mutta olin silloin kännyllä... Siis toki osallistun arvontaan ja kahdella arvalla eli laitan mainoslinkin blogini sivupaneliin. Kangasnappeja en ole vielä koskaan missään käyttänyt vaikka olenkin ihaillut, en vaan ole saanut itse tehdyksi(ja varmaan en saakkaan joten palkinto pääsisi todellakin käyttöön!!!) Käyttäisin niitä toki ompeluksissa. Käyntikorttinappeja voisin käyttää nimikointi nauhan tapaan merkkaamisessa eli omat pikkupikkuriikki napit vois olla aika ihania.

  VastaaPoista
 13. Kangasnappeja käytän koristeina; vaatteissa ja kasseissa, teen niistä pinnejä ja tukkapampuloita, rintarosseissa ...

  Tollanen käyntikorttinappi yhdellä sanalla kävis vaikka minne juuri koristeeksi! Ja tosiaan, jos olis käsillätekijä ja oma toiminimi, niin toihan olis sellaseen merkkaamiseen ihan huippu.

  Arvalla koittamaan onnea.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi8/4/12 14:28

  Nappeja käytän koristeena lasten vaatteissa, esim farkkuihin saa ihania yksityiskohtia värikkäillä napeilla :) Tuollaista käyntikorttinappia en ole aikaisemmin nähnyt, ihan huippu koristeena vaikka laukussa tms.
  Osallistun yhdellä arvalla.

  Maikki

  VastaaPoista
 15. Anonyymi8/4/12 15:44

  Käytän kangasnappeja esim. lasten takkeihin ja hattuihin koristeeksi. Samaan tarkoitukseen sopisi käyntikorttinappi omalla "ompelutunnuksella", johonkin kivasti esille, ei itse napitukseen.
  -Nina-

  VastaaPoista
 16. Anonyymi8/4/12 16:38

  Lasten ja naisten vaatteisiin. Yhdellä arvalla mukana. Nimimerkki Neiti Kesäheinä.

  VastaaPoista
 17. Onpa kivan näköinen nappisaalis! Minä käyttäisin noita nappeja lasten villatakkeihin, skräppäykseen ja korttiaskarteluun. Haluaisin myös tehdä sellaisia heijastinkukkia, alle värikkäästä kankaasta ja heijastinkankaasta kukkanen ja keskustaksi kiva nappi. Käyntikorttinapit olisi kivoja, jos tekisi messuille tai myyjäisiin jotain pikku pussukoita, niihin siis kiinnikkeeksi.
  Kahdella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 18. Osallistun yhdellä arvalla. Rakastan kaikenlaisia nappeja ja haluaisin käyttää kangasnappeja, mutta en ole saanut aikaiseksi opetella niiden tekemistä. Nappeja käyttäisin lasten vaatteisiin, laukkuihin, oikeastaan mihin vaan. Kaunis erilainen nappi kruunaa itse tehdyn ja personoi ostetun. Käyntikorttinapit ovat hauska idea, mutta itselle ei niillä ole käyttöä.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi8/4/12 19:33

  Ihania nappeja.
  Yhdellä arvalla mukana arvonnassa.
  Laittaisin nappeja pussukoihin koristeiksi, vaatteisiin niillä saisi väriä.

  Minna P.

  VastaaPoista
 20. Vautsi!
  Yhdellä mukana.
  En oo kovasti käyttänyt. Mutta voisin käyttää vaatteissa tai laukuissa, pussukoissa yms. koristeena.

  VastaaPoista
 21. Yhdellä arvalla mukana. Olen jonkin verran tehnyt napeista hiuspompuloita. Tuommoisia käyntikorttinappeja en ole ennen nähnyt, mutta nehän olisivat mainioita lasten ulkovaatteiden nimikointiin!

  VastaaPoista
 22. Anonyymi9/4/12 00:18

  Hienoja nappeja, kivoja ideoita. Mukana arvonnassa yhdellä arvalla. Nimimerkillä "alma".

  VastaaPoista
 23. En varsinaisesti tällä hetkellä ompele tai tee käsitöitä, mutta noin kauniita kangasnappeja voisin kyllä käyttää. Tuunaisin esim neuletakkeja!

  tittin_elamaa at luukku.com

  VastaaPoista
 24. Anonyymi9/4/12 17:25

  Yhdellä arvalla mukana, napit käyttäisin tyttärieni mekkoihin, laukkuihin, takkeihin yms...tulisi varmasti tuollaiset ihanat napit käytettyä joko somisteena tai ihan kiinnitystarkoitukseen :)

  T: Elsa

  VastaaPoista
 25. Yhdellä mukana, minä käyttäisin näin ihania nappeja vaikka ja mihin! Väitän että oma hermo ei kestä niiden tekemiseen ;)

  VastaaPoista
 26. Yhdellä arvalla mukana :) En ole vielä käyttänyt mutta ostin juuri aivan ihania hiuspinnejä ja pompuloita joissa oli käytetty kangasnappeja :) Ehkä siis ainakin sellaisia askartelisin ja vaatteita ja laukkuja koristelisin. Huisin hienot värit näissä napeissa!

  -Jouko

  VastaaPoista
 27. Kahdella arvalla mukaan, linkitin fb:ssa.

  Niin ihania nappeja, ettei noita raskisi mihinkään käyttää.. :) Aika samoja ehdotuksia/ajatuksia kuin muillakin, mekkojen olkaimiin, vaatteisiin koristeeksi, mekkoon tai takkiin napeiksi, tyynyihin, hiusrenksuihin... Tällä hetkellä tekisin kyllä noista taulun!

  VastaaPoista
 28. yhdellä arvalla mukana...

  käyttäisin harkitusti lasten vaatteisiin ja mekkoihin.ihania ovat :)

  -nuppu nihilisti-

  VastaaPoista
 29. Osallistun yhdellä arvalla.

  Mie rakastan nappeja ja tykkään ihan vaan keräillä ja ihailla niitä, ja käyttää myös käsitöissä ja vaatteissa ihan vaan koristeenakin.
  Kangasnappeja laittaisin varmaan pinsseiksi takkeihin tai pipoihin tai ihan sisävaatteisiinkin.

  Tuo käyntikorttinappi-idea on kyllä aivan mainio, itse käyttäsin lapsen vaatteiden nimikoimiseen :)

  VastaaPoista
 30. Minä taas oon kaivannut päälystettyjä nappeja omasta kankaasta tekemiini käsitöihin. mm. omiin arkivaatteisiin(paitoihin sekä housuihin) sekä juhlamekkoihin, että lastenvaatteisiin; sekä arkeen että juhlaan. Nimen omaan omasta kankaasta! Viimeksi kaksi viikkoa sitten. Kun olisin halunnut omaan paitaan samaisesta kankaasta napit. Yhdestä liikkestä kysyin, mutta toimitusaika oli liian pitkä.
  Osaan kyllä päälystää teollisuus välineillä itsekin nappeja, mutta en niitä omista. Joten postimyyntinä kaipaisin sellasta.

  Minulla on napit koristeena lasipurkissa hyllyssä. Niin perintö nappeja, kuin uusiakin. Samoin kuin ompelulangatkin(lukuun ottamatta saumurilankoja). Ne ovat kauniita.
  Toisinaan olen haaveillut persoonallisesta/kauniista nappikorusta. Mutta sekin on jäänyt toteuttamatta. Omista kankaistakin sellanen ois todella kiva. Siihen tulisi oma tunnelmansa, kun pystyisi rakkaat kankaat suvusta saamaan koruksi.
  Nimikkonapin voisin laittaa tuotemerkiksi ompelemiini vaatteisiin. Ei mitään liian näkyvää/mainostavaa. Mutta jokin yksinkertaisen kaunis. Esim. mustavalkoinen.

  VastaaPoista
 31. Yhdellä arvalla mukana :)

  Nappeja käytän kaikenlaisiin ompeluksiin ja söpöstelyyn ja tuunaan niillä vaatteita. Ompeluksia odottaessa ovat kauniisti esillä hyllyssä lasipurkissa. Kangasnappeja minulla ei ole ollut, vaikka niiden tekemisestä olenkin haaveillut. Kaikki uuden kokeileminen tahtoo nykyään jäädä suunnitteluasteelle.

  Vaatteiden nimikointiin nuo käyntikorttinapit olisivat kyllä ihan loistavia!

  VastaaPoista
 32. Kahdella mukaan, jaan fb:s.

  Nappeja käyttäisin askarteluissa ja tuunauksissa. Käyntikorttinapit, hmm... tais joku jo ehdottaa, mutta jonkin tuotteen "nimikoinnissa".

  VastaaPoista
 33. Osallistun yhdellä arvalla!

  En ole koskaan käyttänyt kangasnappeja, mutta ne näyttävät tosi herkullisilta värikkäistä kankaista tehtyinä. Niillä voisi somistaa yksivärisiä vaatteita, esim. takin hihansuissa olisivat tosi kivoja. Myös laukuissa, pussukoissa, lahjapaketeissa...

  VastaaPoista
 34. Kauniita nappeja vaikka sohvatyynyjä koristamaan. Käyntikorttinapeille onkin tullut jo monta hyvää ideaa, ite käyttäisin tekstinauhojen(made by...) tapaan pienenä yksityiskohtana tai tunnisteena oma tekosissa vaatteissa.

  VastaaPoista
 35. Minä käytän nappeja enimäkseen skräppäykseen, mutta retro nappeja asettelen verhoon kiinni vähän minne sattuu tulee kiva säväys verhoihin jotka ovat hyvin yksi väriset :)

  VastaaPoista
 36. Yhdellä arvalla mukana ja onnittelut blogille jo etukäteen!
  En ole hirveästi nappeja käyttänyt muuten kuin koristeena askarteluissa, koska en ompele. Tekstinapit toimisivat siinäkin käytössä kivasti, kuten aiemmissa kommenteissa on jo mainittu.

  VastaaPoista
 37. Kahdella arvalla mukana:)
  Olen koulutukseltani mallipukineiden valmistaja/pukuompelija YO, joten nappeja tulee käytettyä senkin takia mutta myös askartelussa. Koskaan en lakkaa ikävöimästä koulun nappikonetta jolla tehtiin kaikkiin vaatteisiin sopivat napit mistä tahansa kankaasta; se oli helppoa, nopeaa ja edullistakin silloin joskus...Nämä napit ovat syötävän suloisia:) Retrokankaiset käyttäisin varmasti vaatteisiin(nytkin päälläni jakku jossa 5 isoa nappia koristeena),mutta tekstinapit kävisivät mainonnasta...

  VastaaPoista
 38. Onnea blogille! Nappeja tulee käytettyä paljonkin skräppäyksessä ja kortteilussa! Enemmän ovat olleet noita normaaleja nappeja, mutta lähinnä siksi, että kangasnappeja ei ole tullut niin paljoa vastaan. Kangaspäällysteisiä haaraniittejä paperiaskarteluun olen ostanut paljonkin, mutta varmaan napit olisivat vielä monikäyttöisempiä, kun ovat helpompi kiinnittää monipuolisempiin pintoihin. Vaikkapa johonkin ovikranssiin, koruihin ja tottakai vaatteisiin yksityiskohdiksi.
  Käyntikortti-nappi-idea on mainio! Paljon hyviä ideoita niiden käytöstä onkin jo mainittu, mutta askarteluiden kannalta itselle tuli ekana mieleen, että jos niissä olisi joku yleinen teksti, kuten "onnea", jonka voi sitten laittaa vaikkapa ruusuke tms. askarteluihin. Tai sitten vaikka hää- tai muihin juhlakoristeluihin olisivat aivan mahtavia ja monikäyttöisiä, kirjoittaa niihin vaikka hääparin nimen tai päivämäärän!
  Ja kahdella arvalla olen mukana, laitoin maininnan blogiini.

  VastaaPoista
 39. Tosi suloisia nappeja! Enimmäkseen käytän koristeellisempia nappeja tyttöjen kesämekoissa, mutta mikäli eivät kestä kunnon pesua, menee tietysti sekin suunnitelma uusiksi. Mutta aina noin suloisille napeille löytyisi käyttökohteita! Käyuntikorttinapit olisivatkin sitten jo hankalampia.. no ehkä niillä voisi korvata sen etikettilippusen kokonaan, ompelisi vain yhden tuollaisen valkoisen tekstinapin vaatteeseen singneeraukseksi?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!