5.1.12

Itsenäinen unikeko ja digivinkki

Joskus ideat lähtee ihan yksittäisistä jutuista, joita on saatava toteuttaa ja käyttää. Olen osallistunut tässä Nathalie Kalbachin Creative Jump Start Summitiin. Yhtenä aiheena oli vessapaperin käyttö ATC kortin pohjana. No, sitä tekniikkaahan oli tietysti pakko testata. 


Ensin vessapaperi pinottiin ja kasteltiin ja sitten se laitettiin kohokuviontitaskun väliin hieman puristeltuna. Taskun ympärille hieman vessapaperia vielä ottamaan vastaan ylimääräiset vedet. Sitten BigShotin tai vastaavan läpi (tämä onnistuisi kyllä varmaan pomppimallakin) ja lappunen kuivamaan täysin kuivaksi.
Sitten suihkemusteita (mulla on vain omatekemää patruunamusteista) ja taas kuivatus. Tällä kertaa kuivatin hiustenkuivaajalla. Sitten laitoin mustetta pintaan, sinistä. Sitten vielä embossaus kirkkaalla kohojauheella korostamaan muotoa ja väriä. Aikasta ihana tuli *virne*.

Pitihän sille saada sitten sivukin, jotta sitä voi käyttää. Pikkuneiti tänään lounaan jälkeen ilmoitti rauhallisen varmasti, että hän menee yksin nukkumaan päikkäreitä. Äiti ei saa tulla mukaan. Ja omaksi ihmeekseni näin kävikin. Johan siinä oli hyvä aihe sivulle ja vielä sopi niin hyvin Inspiksen tämän viikon aiheeseen, että pakko oli äidin hiipiä kuvaamaan nukkuvaa lasta. Kuva on käsitelty My4Hens:n Melancholy actionilla, joka oli joskus ilmaiseksi jaossa.


Pienellä on alkanut tuo uhma ihan todenteolla. Joka asian voi vaatia saada tehdä ITSE! Ja "Minä olen iso tyttö!" Vastapainona pieni on kovin innokas halimaan ja antamaan pusuja, mikä on ollut varsin harvinaista aiemmin <3Sitten vielä Photoshop-vinkki. Olen löytänyt miten siveltimen kokoa saa säädettyä hiirestä Photoshopissa. Vastaus löytyi loistavasta kirjasta Photoshop CS5 kuvankäsittely. Ja se tapahtuu painamalla ALT-näppäintä ja oikeaa hiiren näppäintä. Sitten voi siirtää hiirtä oikealle ja vasemmalle. CS5 ainakin voi vielä siirtää hiirtä, myös ylös alas säätääkseen siveltimen kovuutta. Ihan loisto juttu varsinkin isompia kokoja säätäessä.


4 kommenttia:

 1. Mäkin oon tykännyt tuosta kurssista paljon! Tuo ohje vaikutti kivalle, mutta en omista big shottia tai kohokuviointijuttuja. Mutta kyllä noista silti inspiroitui muuten :)
  Ihana leiska!

  VastaaPoista
 2. Minullakin wcpaprut kuivuilee tuossa :D Eli siis ihan loistava! tekniikka. Ja sivu on kaunis, kuten myös tuo yksityiskohta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis sivu. Kivan näköinen tuo wcpapru, täytyisi kokeilla tuota tekniikkaa.

  VastaaPoista
 4. Olipa hieno ja uusi tekniikka minulle, tuo wc-paperin käyttö. Tuota voisi soveltaa monella eri tavalla. Alanpa miettiä miten;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!