17.7.11

Hattuja kukilla, pitsillä ja palloilla

Tein hieman vaihtokauppaa naapurin kanssa. Tarvitsin mallinukelleni jalan ja hän lapsilleen hatut. Mummolassa ollessani surruuttelin sitten äitini markettikoneella tällaiset hatut tyttösille. Kone toimi vallan mainiosti, mutta paksummat kohdat eivät oikein meinanneet mennä käsinkään työntäen läpi. (Lopuista fiboista voi syyttää sitten tekijää.)


Ensimäisenä tällainen naapurin ikeakankaasta ommeltu hattu, joka näyttää toiselta puolelta ja lipan alta hieman eriväriseltä kuin toiselta. Kaava on Ottobre designen sivuilta ilmainen lierihatun kaava. En tehnyt kupuun vuoria, vaan laitoin ripsinauhan. Lieriin laitoin kaksipuoleista tukikangasta (ei ollut muutakaan). Kaavan lieriä olisi voinut hieman leventää, niin peittäisi paremmin.


Mummolassa kuvausolosuhteet ja -ympäristö olivat vallan maniot. Mummini tekemät pitsiliinat ja verhot toivat romanttista tunnelmaa, puhumattakaan äitini kukkasista.


Hellemyssyn tein Tildakankaista Niinun ohjeella. Lieriin laitoin kaksipuoleista tukikangasta, jotta se ei lörpsähtäisi kun kankaat ovat niin ohuet. Kaava voisi olla niskasta hieman pidempi. Tildakankaat ovat kyllä suloisia ja tuo ikeapallokangas näytti tytön päässä tosi kivalta, vaikka mietin, että onko se liian kirjava tai sekava kuvio hattuun. Oli oikein hyvä :)

Kauniita kesäpäiviä sinulle!

3 kommenttia:

  1. Viimeisin, oi, ihanin!

    VastaaPoista
  2. Sieviä hattuja ja kauniita kankaita. Minustakin tuo viimeinen on ihanin, ainakin pienelle tytölle :)

    VastaaPoista
  3. Ihan ovat herkullisia nämä tekemäsi hatut!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!