18.2.11

Mitä opin tänään


Meillä lapsoset ovat kipeinä olleet muutaman päivän. Toisella vatsa sekaisin ja toisella joku influessan tapainen. Neljän seinän sisällä pää alkaisi helposti hapertua pahemman kerran, ellei olisi välillä jotain muuta tekemistä.

Tänä iltana kävin Jessica Spraguen PhotoShop Friday 9 läpi. Tämän leiskan tein juuri tasan tarkkaan kurssin materiaaleista ja annetuilla ohjeilla. Kurssin tavoitteena oli tikkaussiveltimien käytön opettelu. Se oli kivaa. Tein tuollaisen ylimääräisen kiehkurankin leiskan alaosaan.

Alkuperäisessä sivupohjassa punaisella luki Lovely. Halusin tekstin kuitenkin suomeksi, joten jouduin keksimään miten sen teen. Netistä löytyi kuitenkin asiaan vinkkiä vaikka ei ihan suoraa samanlaista löytynytkään. Joten kirjoitin ensin (omassa dokumentissa selkeyden vuoksi) tekstin ja sitten valitsin tekstin pikselit vai miksi sitä sanotaan ja sitten rasteroin tekstin. (Tämä kaikki ulkomuistista, joten en ole ihan satavarma ;) Sitten select - modify - expand ja arvoksi 13. Jouduin vielä värittämään maaliämpärillä reunuksen valkoiseksi. Mutta tulos oli samanlainen hieman kulmikas kuin alkuperäisessä tekstissä, jee!

Teksti menee hieman kuvan reunan päälle, joten muokkasin tekstin varjoa ihan omassa kerroksessa vastaamaan kohotusta. Eikä se ollut edes vaikeaa :)

5 kommenttia:

 1. Kiva leiska! Voitko suositella noita Spraguen kursseja? Johonkin tekis mieli ilmoittautua niin tulis sitten tehtyäkin.

  VastaaPoista
 2. Jessican Photoshop Fridayt ovat juuri sopivia tuollaisiin päiviin. Se digiompeleminen on sitä paitsi tosi kivaa!

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi sulla:) Ekalla vierailulla ja tykästyin kovasti tähän leiskaan. Kauniit värit ja ihana-teksti!

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi sulla:) Tykkään kovasti tästä sivusta, väreistä ja ihana-teksti on ihanilla kirjimilla tehty.

  VastaaPoista
 5. Tähän vois sanoa että IHANA :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!