25.2.11

Kukkaohje ja turhaa häsäystä

Kukkaohjeita on ollut viime aikoina useammassakin blogissa. PiaK:lla ja Maikolla ainakin oli hyviä ohjeita ja linkkejä. Tässä tällainen pakon edessä kehitetty ohje, joka sai idean Arjen Iloja blogissa olleesta paperiruususta, varmaan muualtakin löytyy vastaavia.

 Alkuviikosta teimme neitosten kanssa kukkasia. Materiaalina käytin Lidlin valkeita kahvinsuodatinpusseja, jotka ainakin ovat hapottomia, ligniinittömyydestä en tiedä, ja Mementon musteita.Leikkasin retrokukkaleikkurilla pääosin noita kukkia. Iso kukka on tehty sydämistä.


Levitin akryylipalikan päällä tummempaa mustetta kahden yhteenliimatun kukan päälle suoraan tyynystä. Loput värit pyyhin alustasta kukan toiselle puolelle. Sitten levitin keltaista mustetta palikan pintaan ja siitä veden avulla varovasti ja hitaasti kukan keskelle siveltimellä.Jos kukkaan tuli kokonainen pisara kerralla niin väri ei levinnyt kauniisti reunoille. Kun keltainen ja vesi levisi hitaasti keskeltä väistyi violetti reunoille kauniisti.


Osan väritin ihan maalaamalla, mutta pidän enemmän näistä liukuväreistä. Alakuvan kollaasissa on oikealla alhaalla keltaista mustetta kukassa ja vain vedellä laimennettuna valmis kukka ylempänä.


Kukkien reunoja sai puikolla hieman käherrettyä ylös tai sitten vähän kosteana rypisteltyä.


Sitten muihin aiheisiin. Tämä viikkon ollut yhtä tuplamaanantaita. Ja olen tulossa viikonloppuna skräppäämään, ellei kukaan meistä nyt yhtäkkiä sairaalaan joudu. Olen koonnut skräpistettyä pakkia Xingin innoittamana. Scraps of Darknessin helmikuun pakkiin minulla olisi ollut kaksi sopivaa kuvaa, jotka tilasin alkuviikosta.

ONGELMA RATKAISTU, KIITOS AVUSTA!
 No, olin sitten tilannut puolet kuvista väärällä kuvasuhteella, joten juuri noista kuvista puuttuu pari senttiä. Oma tulostimemme tulostaa yhä raidallisempia kuvia (ks. heikkolaatuinen kuva kuvasta alla, kuvattu näppäimistön päällä) 

Niin olisikokellään mahdollisuutta auttaa? Vaihtariksi kahden kuvan tulostamisesta huomiseksi voisin tarjota valokuvapapereita, noita kukkasia tai jotain muuta, mä olen aika epätoivoinen, joten nyt on hyvä hetki kiristää ;)


9 kommenttia:

 1. Ihania kukkia! Pitäisköhän sitä itsekin kokeilla:)
  PS. Voitit blogiarvonnassani, käypä kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkia, ihanasti värjättyjä! Intohimossa on käsittääkseni Canonin edustaja paikalla tulostamassa kuvia. Kuvat vaan muistikikulle ja ongelmaan löytyy ratkaisu tapahtumassa. Nähdään :)

  VastaaPoista
 3. Hei, ihanaa, kiitoksia loistavaa! En osannut edes ajatella (mikä sinänsä ei ole ihme :D )!

  VastaaPoista
 4. kauniita kukkia!

  ja sähköpostitse tulleessa viestissä oikein sanotaan, että valokuvien kopioiminen ja tulostaminen on mahdollista, joten ei murhetta :)

  VastaaPoista
 5. Lukisin ohjeita? Minäkö? :D Kiitos vaan vinkistä. En olisi muistanut koko viestiä :)

  VastaaPoista
 6. Oi, miten kauniita kukkia! Ihana kun näitä ohjeita on nyt useammassa blogissa. Kiitos :D

  VastaaPoista
 7. Nämä ovat tosi kauniita. Kiitos hyvästä seurasta viikonloppuna ja erityiskiitos kyydistä myös!

  Mutta missä oli sinun pakkisi silloin kun paikalla oli ainakin kolme Scraps of Darkness -pakkia?

  VastaaPoista
 8. Liukuvärit on ihanan kauniit! Oli kiva nähdä taas, vaikka vähän lyhyesti :)

  VastaaPoista
 9. toivottavasti siellä ollaan jo terveitä ja jaksat laittaa blogiin asti viikonlopun tuotoksiasi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!