29.1.11

Paljon höpinää pikseleistä

Minun PhotoShopin käyttötaidot on aika vähäiset. Ehkä sitä pikku hiljaa tietää enemmän mitä ei tiedä, mutta silti olen täysi vasta-alkaja. Ps on minun unelmientyökalu. parikymppisenä kadehdin graafikkoja, jotka saivat muokkailla kuvia päivät pitkät. Se olisi ollut minun unelmahommaa, taidot eivät vaan olisi riittäneet sille puolelle. Joten nyt kun voin vapaasti leikkiä Ps:lla ja käyttää apuna toisten ystävällisesti suunnittelemia sivupohjia ja materiaaleja, niin nautin siitä sumeilematta :) Jospa siinä matkalla oppisi vaikka itsekin jotain sivun suunnittelusta, niin sitä parempi. En aio pilata iloani ja pyrkiä peppu edellä puuhun ja kuvitella osaavani heti monipuolisesti käyttää Ps:a ja tehdä kaikkea itse. Eikä se ole edes tavoitteenani. Joskus nuorempana olisin tehnyt niin.

Yhden sivun tekemiseen saan kulutettua useamman tunnin, varsinkin jos kyse on monikerroksellisesta sivupohjasta. Lisäksi monesti joudun tarkastamaan jostain perus tutoriaalista, että miten joku yksinkertainen juttu menikään, koska olen teflonaivo ;)

xing haastoi kertomaan 5 suosikkituotetta digeilyssä. No tässä on muutama, en tiedä onko nämä nyt suosikkeja paremmuusjärjestyksessä tai edes materiaaleja, mutta here they are:


CVW:n skriptit rename layer ja supply tracker ovat uusin ihastukseni. Niillä saa PhotoShopissa muokattua esim. paperin nimen kerroksen (tai mikä se nyt suomeksi onkaan) nimeksi ja lopuksi koottua ne kaikki yhdeksi listaksi, josta on helppo koota materiaalitiedot esim. blogiin.

Shabby Princessillä on useita ilmaisia settejä, joista pidän. Lisäksi heidän blogissaan on ajoittain haasteita (katso edellinen tekstini), jotka perustuvat ilmaiseen sivupohjaan.

M4H Actions On yksi suosikeistani valokuvien sävyttämisessä. Hänen sivuillaan on myös videotutoriaaleja actionien käyttämiseen ja kuvien muokkaamiseen. Täytyy myöntää, että minulta menee osa ohi, kun muutokset ovat niin pieniä.

DesignerDigitalsin keskustelufoorumeilta löytyy haasteita, joihin liittyy ilmaisia materiaaleja (vaatii rekisteröitymisen). Mutta minulle tärkeintä ovat olleet blogin videovinkit PhotoShopin käyttöön.

Raspberry Road Designsin blogista löytyy Quick Pageja ja kehyksiä pahan päivän varalle :)


Ostinpa viikonlopun alesta 10 PhotoShop Fridaytä Jessica Spraguelta. Jos sitä vaikka oppisi jotain kunnolla.


Meidän tämän vuoden 365 albumi on digitaalinen. Teen sen A4 koossa, jotta voin sen itse tulostaa tai helpommin kirjaksi teettää. Tuota kokoa on valmiissa sivupohjissa kovin vähän tarjolla, joten rohkaistuin itse tekemään tällaisen pohjan. Yksinkertainen, mutta helposti muunneltavissa esim. kääntämällä ylösalaisin. Kuvat ovat 6x9cm (kuvasuhde kai sama kuin 4"x6" kuvalla?). Valkoiset reunat piirrettynä suoraan kuvaruutuun oli hieman heikko veto, koska muun kokoiset kuvat joutuu leikkaamaan oikean kokoisiksi tai ne näkyvät reunan läpi. No tekemällä oppii.


Jos jollekulle on hyötyä tästä sivupohjasta, niin se löytyy täältä

6 kommenttia:

 1. Kiitos kun listasit! Tosi kiva lukea näitä vinkkejä

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla muittenkin digeilyistä! Albumi näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva teksti! Mun suurin ongelma PS:n oppimisessa taitaa olla se, etten oikein viihdy koneen ääressä ja ehdin unohtaa viimeksi opitut siihen mennessä kun seuraavaksi asiaan paneudun..

  DD:n vinkit mullakin tulee sähköpostiin, olen jopa siirtänyt niitä itelle ylös jos joskus innostuisi kokeilemaan. Mutta kuten sanottu, melko huonosti oppii jos ei harjoittele :/

  Taidan ruveta kasaamaan kysymyslistaa tähän aiheeseen liittyen, voin sitten IS:ssä tentata paremmilta... ;)

  VastaaPoista
 4. Mukava lukea muiden digiskräppääjien suosikki matskuista. Hyvää jatkoa digimaailmassa. PS olisi ihanaa jos itselläkin oli PS mutta täällä mennään vain PSE:n voimalla mutta hyvin se näihin pelittää (text in path&shape toiminnallisuutta kyllä kaipaan mutta jospa seuraavassa versiossa).

  VastaaPoista
 5. näihin vinkkilistoihin on hyvä palata, jos joskus tulee itsekin kokeiltua! ja houkutus on toki suuri, kun muiden valmiita sivuja katselee, vaikka en jaksa oikein koneella istumista :)

  VastaaPoista
 6. kiitos vaan hyvästä ostosseurasta! minä täällä jo suunnittelen kirjaimien leipomista ja etsin lisäohjeita.. vähän kyllä jännittää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!