24.10.10

Pikkuiset piirtäjät


Neitoset ovat kasvaneet taas hurjasti. Pienempi leikkii apinaa ja kiipeilee ihan joka paikkaan ja koko ajan. Haluaa piirtää kuten siskonsa pöydän ääressä ja tusseilla kuten äitinsä. Ja kun pääsee piirtämään, niin johan sitä tulee. Enää ei piirrä vain edestakaista siksakia, vaan nyt ollaan pyöryläkiharavaiheessa. Piirrustuksia tulee hurjaa tahtia. Yksi ilta piirsi A2 verran paperia kumminkin puolin täyteen.
Pikkuneiti oppii myös kovasti uusia sanoja päivittäin. Hän käyttää yleisesti sanapareja, esimerkiksi auto ajaa. Hauskin sana linee toio. Toio heppa = tuossa heppa. Käyttää sitä sen verran hauskasti oikein, että kuulostaa kuin hän puhuisi kolmen sanan lauseta vaikkei niin teekään.
Hipulta onnistuu syöminen jo ihan itsenäisesti. Varsin siististi syökin jo, kun vertaa aiempaan. Välillä siistimmin kuin siskonsa.

Isompi neitonen on kehittynyt hieman sosiaalisissa taidoissaan, eli joskus asiat ovat vähän helpompia, etenkin kavereiden kanssa. Hän opettelee myös pikkukirjaimia kirjoittamaan. Kirjoitus yleensä on jo hyvin sujuvaa, kaksoiskirjaimet ovat vielä toki opettelun alla. Lukemisesta hän ei ole ollut pitkään aikaan kiinnostunut. Neiti tekee kortteja yhä tiuhaa tahtia. Aina on hyvä aika kortille :) Yksi päivä hän seurasi kun tein jotain korttia ja selitti, että hän on minun ihailija ja hän seuraa tarkkaan mitä teen, että oppii. On hän niin ihana :) Nyt häntä on alkanut kiinnostamaan myös satujen kuuntelu ja kotileikit. Nukkekotikin on päässyt käyttöön.

Pikkuneiti seuraa silmäkovana mitä isosisko tekee ja matkii kaikkea perästä. Jos isosisko näyttää sormilla minkä ikäinen joku on, niin kohta nousee samoin pikkuisenkin käsi. Kun isompi näyttää äidille, kuinka joku on  päristellyt hoidossa, on pienempi hetkessä vieressä kieli ulkona. Jos isompi ei saa laitettua reippaasti kenkiä jalkaan on pienempi pian auttamassa siskoaan pukemaan. Pukeminen onkin hipusta hauskaa. Hän eilen puki päälleen neljännetkin housut. Kahdet olivat jo ennestään, mutta kyllähän sitä nyt vielä kahdet lisää sai siihen liutettua. Helpotti kun päälimmäiset olivat isosiskon ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!