24.6.10

Leikka&liimaa leiska ja muu kaikki mahdollinen

Leikkaa&liimaa tapahtumaa onkin jo hehkutettu blogeissa, eikä syyttä! Oli aivan mahtavaa. Aivan viimeistä yksityiskohtaa myöten loistavasti suunniteltu ja toteutettu päivä! Paikka oli valoisa ja tilava, idyllinen Lagstad Hembygsgård. Iloinen ja lämmin tunnelma, sekä kuuluisat vieraat (Becky Higgins perheineen) tekivät päivästä unohtumattoman. Kaikki osallistujat saivat vielä lahjakassit ja arpajaispalkinnot, joten kotiin tuli virkistyneen äidin lisäksi vielä kivoja tuliaisia. Tällä kokemuksella jaksaa pitkään arkista aherrusta ja ideoita ja inspiraatiota riittää :) Kiitos Hemppa, Lintsi ja Ommu!

Tapahtumassa oli samat materiaalit -haaste, johon osallistuin. Tässä kuva materiaaleista (Kuva Leikka&liimaa sivulta)


Haasteessa sai valita kahden setin välillä ja setin materiaaleista tuli skräpätä sivu. Toinen setti oli enemmän sinivihreän sävyinen (+yksi punainen paperi), joten valitsin tämän setin. 


Lopputulos oli aika tuskailun takana (anteeksi pöytäseura). Olin nähnyt Stacy Cohenin upeita töitä ja hän on monesti kiharrellut paperin reunoja, joten ajattelin kokeilla samaa. No, ei mennyt ihan kuin Strömsössä (vaikken FB:tä käytäkään). Mutta lopputuloksesta tuli viimeisten silausten jälkeen kuitenkin mielestäni paljon parempi, kuin mitä pelkäsin/odotin. Aiheena on pikkuneidin innokkaat tutkimusmatkat. Hän kun yhteen vaiheeseen oli hurjan kiinnostunut telkkarista ja kaukosäätimistä. Saattoi helposti viettää tunnin tutkiessa ja näpertäessä puolelta ja toiselta. 
Tuo setin kolmas paperi ei mielestäni oikein sopinut täysin väreiltään yhteen, joten käytin sen valkeaa puolta valokuvien takana, sävytin hieman. Koristekukkien käyttö on minulle hieman vierasta, sillä niitä ole käyttänyt juurikaan. Lisäksi pidän ehkä enemmän niistä itsetehdyistä, joissa on vaihtelua ja elävyyttä. (Arpaonni kuitenkin ajatteli kouluttaa minua ja toi kolme pakettia kukkasia, heh :) Kaikkia materiaaleja oli kuitenkin käytettävä, joten ripottelin kukkia tuonne paperikukkien reunaan.Alemmassa kuvassa näkyy paremmin kuvareunusten sävytys. Toinen on keltainen ja toinen punainen. Ei niin kovin harkittua, enemmänkin sähellettyä. Pöytäseura oli oikein mukavaa ja oli mielenkiintoista nähdä erilaisia työtapoja ja skräppäysaiheita. Kiitos vielä Pia K, Sini ja Sirppis!Meidän juhannus vietetään pääosin sisätiloissa perinteisten juhannussäiden vallitessa. Neidillä alkoi loma ja veimme hoitopaikkaan kiitoskortit. Hän kun siirtyy syksyllä päiväkotiin mäen alle. Jos siellä vaikka olisi paremmin joustavuutta.

Hieman neidillä on ollut ikävä hoitopaikkaa, kun hän tietää, ettei enää sinne mene. Toisaalta hän odottaa jo uutta hoitopaikkaa, mutta on tyytyväinen ensin olevasta lomasta.

Pienempi neiti on oppinut kiipeilemään ja siniset osat päästä kertovat alastulotaidoista. Ruokahalu on nykyään aivan hurja, hänellä on koko ajan nälkä. Liekö johtuu siitä, että poskihampaat ovat tulossa kohta ikenen läpi. 

Maitoa on kokeiltu kummallekin neidolle jo pidempään, mutta mitään kovin varmaa ei ole vielä raportoida. Ilmeisesti kummallekin maito sopii jossain muodossa. Ainakin juustona. Isompi valittaa vatsakipua aikalailla aina heti maitoa juotuaan (Laktoositon luomu maito). Pienempi paukuttelee ja peppu välillä punoittelee, mutta kumpikaan ei ole yöuniaan menettänyt, joten jatkamme kokeilua.

Neidit osaavat jo leikkiä aika usein yhdessä ihan mukavasti, mikä on varsin ihanaa seurattavaa.

Ja tärkeimpänä uutisena: Mä sain mun ompelukoneet takaisin!! Oi, mun teki mieli halata niitä jälleennäkemisen reimusta :) Kaksi viikkoa erossa oli hurjan pitkä aika. Ei sillä, että niistä mitään vikaa olisi löytynyt, en tiedä kuin perusteellisesti niitä tarkisteltiinkaan, mutta tuo ompelukone on ilmeisesti tosi tarkka lankarullan suunnasta, jotta ei saa solmuja langankiristimeen. Saumurilla ongelma on ilmeisesti penkin ja koneen välissä.

Iloista keskikesän juhlaa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Muistan ihailleeni tämän sivun käherrettyjä reunoja tapahtumassa :) Tosi kiva tuo otsikkokin perhosineen!

  VastaaPoista
 2. Minäkin katselin noita pyöristettyjä reunoja jo tapahtumassa. Näyttävät niin kivoilta!

  VastaaPoista
 3. Ihana skräppisivu :)! Minulle skräppäys on vierasta maaperää, mutta todella ihanaa jälkeä syntyy taitavissa käsissä!!!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana sivu! Tosi hienot nuo kiharretut reunat, pitänee yrittää muistaa itsekin joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Voi kun ovat päiväkodin tädit olleet varmasti onnessaan noin hienoista korteista. Itse entisenä päiväkodin tätinä en kyllä ole noin hienoja kortteja saanut. :)

  VastaaPoista
 6. Jo toistamiseen kävi näin että luulin jo aiemmin kommentoineeni mutta ei täällä todisteita näy, joten laitan vielä:

  Tuo sivusi on tosi kaunis! Siinä on upeasti sointuvat värit ja minä myös tykkään noista "kukkaympyröistä".. Leiska on jotenkin niin tasapainoinen ja siinä on juuri sopivasti asioita :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vain itsellesi :) On kyllä edelleen aivan upeat nuo sun tekemät suuret "lumpeenlehtikukat"!

  VastaaPoista
 8. Toistelen edellisiä: Nuo lumpeenlehtikukkaset lisukkeineen ovat todella kauniit - ja sivu on harmoninen.

  Kiitos kiitoksista. Oli kivaa, kun olit mukana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!