17.4.10

Pikkuapulaiset


Jos näet kadulla äidin työntävän vaunuja tällaiset renkaissa, niin käske ihmeessä riisumaan suojat pois. Sain siis joku aika sitten nämä renkaansuojat valmiiksi. Ne vain eivät yhtään sovi vaunujen sävyyn, mutta ei nyt muuta kangasta ollut. Jos saan sinistä kosteussuojakangasta käsiini, niin sitten voisin luopua näistä ja tehdä meille vaikka kukalliset suojat. 

Pikkuneiti 9,5kk auttoi tänään minua ripustamaan pyykkejä. Hän oli ekaa kertaa puuhassa ja aivan tohkeissaan. Nousi seisomaan, poimi vaatteen ja ojensi sen innosta pakahtuen minulle ja sama uudestaan. Isosisko (kohta 4v) kävi katsomassa ja totesi, että Hippu voisi seuraavalla kerralla ojentaa pyykit hänelle ja hän voisi ripustaa ne kuivumaan. Totta mihinpä sitä enää äitiä tarvitaankaan! :)

Toinen mihin äitiä ei enää tarvita on perunan kuoriminen. Neiti kuori tänään perunansa varsin taitavasti ihan itse. Eilen häneltä meni hermot kun norsun piirtäminen ei ihan onnistunut niinkuin olisi halunnut. Minusta se näytti hienolta, mutta neidillä on tapana pitää tavoitteet korkealla, eli ensi yrittämällä pitäisi tulla täydellistä. Polkupyörä vähän harmitti myös, vaikka siitä löytyi sarvet, kello, istuin, kuvioidut renkaat ja ristiin menevät putket satulan alla. Siis ihan polkupyörä. Osat eivät ihan vielä olleet kaikki kiinni toisissaan, mutta ihan oikeilla paikoilla ja mittasuhteet kunnossa. Mielestäni ihan loistavasti, varsinkin kun ottaa iän huomioon. Itseltänikään ei taitaisi paremmin onnistua pyörän piirto ulkomuistista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!