9.4.10

Perhejuttuja

Tänään on monta kirjoitusta, joten kelaa sivua vaan alemmaskin :)


Neiti piirsi tällaisen ihanan kuvan leijonaemosta poikasineen. Leijonaemolta tulee maitoa pennuille ja kaikilla on harjat. Ihana minusta.Askartelimme neidin kanssa yhdessä tällaisen mehiläisen, aika söpö, eikö vain? Neiti leikkasi siivet ja väritti ja liimasi muut. Minä leikkasin jalat ja tuntosarvet ja solmin narut pallon ympärille.

Tänään neidillä on päällä tämä kaksi vuotta sitten tehty mekko ja se on yhä ihan sopiva. Tosin nyt polvimittainen. Alkujaanhan tuo oli aika väljä vaikka oli oikean kokoisella kaavalla tehty.


Neiti kertoi toissapäivänä että meidän pihalla on hiiriä tai siis hirviö, joka on puoliksi susi. "Kaikkia pelottaa, sinuakin varmasti!" Se heittelee jauhoa lasten päälle, jotka varastaa omenoita. Jauho tarttuu naamaan eikä lähde pois. (Varmaan saanut vähän vaikutteita Ville ja Tuuresta.) Ne ilmeet ja eleet oli se paras osa tästä tarinasta. Neiti kun eläytyi oikein kunnolla :)


Pikkuneiti kävi 9kk iässä 8kk neuvolassa ja mitat olivat 77,5cm, 11,49kg ja 49,2cm. Eli ihan hyvin kasvanut.


Hän on keksinyt nyt, että ääntä saa tuotettua myös sisäänhengittäessä. Kahdeksas hammas tuli tuossa pari päivää sitten. Ja hän taputtaa välillä, en tiedä kuinka tietentahtoen, mutta ainakin ihan luonnostaan ollessaan innoissaan. Hetken jo seisoo ilman tukea ja taaperokärryllä töpöttää menemään vauhdilla.
Tässä pääsiäismunia mummolareissulta. Olemme sitten tämän viikon olleet flunssassa ja neitosen selässä on näppylöitä, joista ollaan mietitty, että onko ne sitä hoitopaikan vesirokkoa, vaikka neidillä on rokotus vai jotain muuta. Ilmeisesti jotain muuta, koska ei niistä koskaan tullut vesirakkuloita. Mutta nyt lastenhoitoon...

3 kommenttia:

 1. Taiteellista väkeä teilläkin asuu:)
  Niin isoja kuin pieniä!

  Ja vesirokosta; meillä se sairastettiin heinäkuun helteillä...kuuma,hiki,kutina,voit kuvitella;)

  VastaaPoista
 2. Kauhea aika sairastaa vesirokkoa helteellä. Meillä ei vielä ole sitä näkynyt, mutta odotellaan pari viikkoa niin nähdään tuleeko.

  VastaaPoista
 3. Onpa upea leijonapiirros! Taitava piirtäjä tuo teidän tyttö :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!