28.4.10

Aika kuluu hurjaa vauhtia


Työhuone tarvitsi kellon, mutta kello Biltema-tekstillä ei kiinnostanut. Tekaisin sitten skräppipaperista ja tarrakirjaimista tällaisen kellotaulun. Juu, ja kirjaimiakin on käytetty kun ykköset loppuivat kesken. Sekuntiviisari täytyi myös tussilla värittää tummemmaksi kun oli alkujaan kirkkaanpunainen.

Aika kuluu hurjaa vauhtia. Neiti näet oppi sitten lukemaan ja kirjoittamaan. Vajaa puolitoista vuotta sittenhän hän ilmoitti haluavansa oppia. Teimme eilen kiukkumittaria ja neiti luki mallista SEIS, VARO ja HYVÄ. Kun mittari oli valmis ja jouduin lähtemään pienempää syöttämään jäin neiti vielä työpöydän ääreen kehoituksista huolimatta. Oli sitten kirjoittanut vihreään liikennevaloon ILOIN, enempää ei ollut mahtunut. Keltaiseen ehti kirjoittaa VÄ ennen kuin isä ehti poistamaan neidiltä tussit. Vihreä kun tarkoittaa iloinen ja keltaiseen olisi neiti kirjoittanut "vähän kiukkuinen". Tänään neiti luki ulkona laatikosta HIEKKAA ja kotona MAITO luki jääkaapin ovessa.

Juhlistettiin sitten uusia taitoja käymällä kirjastossa. Helppoja tikkukirjaimilla kirjoitettuja kirjoja on vain olemassa todella vähän, niitä ei enää kuulemma tehdä. Kirppareilta voisi löytyä, jotta *vink* *vink* näin synttäreiden alla ;) 

Pieni neitosemme on myös aloittanut verbaalisen uransa varsin varhain. Nyt vajaa 10kk iässä hän käyttää sanoja: äiti, isi, mammaa ja ANNA! Kiitos on myös tulossa sanavarastoon tuon ota-anna-leikin myötä. Tänään ojenteli siskolleen pyykkejä ja iiso-suhisteli samalla.

Äitinä täytyy sanoa, että hieman hirvittää neitosten tahti. Kohta tuo isompi lukee lööppejä yms.

Tällä viikolla olisi tarkoitus kokeilla neidille maitoa taasen, mutta saa nähdä päästäänkö kokeilemaan, kun neiti on tehnyt itse vähän altistuksia suklaalla ja rukiilla...

3 kommenttia:

 1. On teidän esikko taitava, ei voi kuin ihmetellä. Oppiko hänkin aikaisin puhumaan? Kovaa kehitysvauhtia menee kuopuskin teillä. Ei taida muuta kuin äidin yrittää pysyä vauhdissa mukana. Meillä tuo kuopus oppi jo 8kk äiti, anna, isi. Mahtaako hänkin lukea jo 4-vuotiaana, KÄÄKS.
  Jaksuja =)

  VastaaPoista
 2. Neiti oppi vähän myöhemmin nuo ekat sanat kuin pikkusiskonsa. 9,5kk alkoi äitiä toistelemaan. Pienemmällä on ollut aiemmin tarve tulla kuulluksi ;) Voi olla, että teilläkin luetaan jo varhain, kun on isompien esimerkkiäkin. Neiti on ollut lukemisesta niin hurjan kiinnostunut ja harjoitellut ahkerasti ihan omasta aloitteestaan, joten se varmaan on hällä vaikuttanut aikatauluun.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin mies oppi aikoinaan lukemaan saman ikäisenä, joten on se mahdollista, mutta varmaan aika harvinaista. Maailmassa on paljon ihmeteltävää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!