22.10.09

Maailma avartuu

Niin paljon tapahtuu ja niin vähän muistan imetysdementialtani.

Neiti on kiinnostunut kirjoittamisesta taas. On oppinut kirjoittamaan isä, äiti ja oman sekä siskon nimen, kun hänelle sanelee kirjaimet. Sanojen ensimmäisiä kirjaimia myös tunnistelee. Ärrän hän (varmaan kuukausi sitten) oppi surauttamaan hienosti, eli kaikki aakkoset on puheessa mukana. Mielikuvitus laukkaa aivan uskomatonta vauhtia ja hän luokin sitten omia sanoja tarpeen mukaan, jos ei tiedä ihan oikeaa. Unet ovat vilkkaita ja välillä neiti välillä heräilee yöllä huutamaan esim. että sängyssä on 15 keijua ja hetken päästä ne ovatkin hyttysiä tms.

Neiti on viime aikoina kysellyt ihan oma-aloitteissesti paljon kuolemasta. Se onkin toki kovin iso asia käsitettäväksi. En tiedä millaisia ajatuskuvioita yhdistelmä: vilkas mielikuvitus ja kahden lauseen keskittymiskyky on hänen päässään saanut aiheesta kasattua...

Maitoa olemme kokeilleet neidille taas. Postimerkin kokoisia (luomu)juuston palasia uuniruuan päällä, mutta vatsa on tullut kipeäksi yöllä ja päivällä ja päivisin hän on kiukkuisempi kuin normaalisti. Täytyy yrittää jos hän kuitenkin voisi syödä ruokaa, jossa on uunissa ollut juustoa päällä, vaikka häneltä sen juuston jättäisi pois.

Pikkusisko on taas kasvanut ja poksutellut bodejaan. Lisää tarvitsisi tehdä, kun 70-74cm jää pieniksi ja en ole testannut, mutta 80cm on varmaan isoja. Villavaatteita tarvitsisi muutenkin tehdä. Aika on vähän kortilla ;)

Vauva on huomannut nyt kummatkin kätensä, ensin oikean ja sitten vasemman. Hienosti tarttuu jo leluun ja kovasti punkeaa istumaan sitterissä ja sylissä. Unia hän nukkuu hyvin liinassa ja sylissä päivällä ja yöllä hän nukkuu sängyssäkin vaikka en vielä vieressä olisikaan. Nauru on ihanaa käkätystä :) Vauva on huomannut osaavansa kiljua, joten kommunikointi tapahtuu sitten kiljahduksin niin ilossa kuin käskyttäessäkin.

Mummilta tuli tänään lähetys ihania villiksiä, huovutetut töppöset tytöille vauvalle tumput. Kiitos paljon! Pääsevät käyttöön heti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!