11.9.09

Oikeus saada tukea imettämiseen tai sen lopettamiseen on vaarassa!

Seuraava on lainattu addressista:

Imetyksen tuki ry:n toiminta on vaarassa. RAY on yhdistyksen tärkein ja Imetystukipuhelimen ainoa rahoittaja. RAY on muuttanut avustuslinjauksiaan voimakkaasti, ja RAY:lla ensi vuodelle on 7 miljoonaa euroa vähemmän jaettavaa kuin kuluvalle vuodelle. Yhdistyksen kolmevuotinen avustus päättyy vuodenvaihteessa ja yhdistykselle on kerrottu, että uusia avustuksia ei myönnetä.

Imetyksen tuki ry kouluttaa äitejä antamaan vertaistukea toisille äideillä ja auttamaan imetykseen liittyvissä asioissa. Imetyksen tuki ry:llä on yli 50 paikkakunnalla imetystukiryhmiä, jotka kokoontuvat kuukausittain vapaaehtoisten imetystukiäitien vetäminä.

Toinen näkyvä tukimuoto on valtakunnallinen Imetystukipuhelin (041-5285 582), joka auttaa akuuteissa imetysongelmissa. http://imetys.fi/imetystukipuhelin/

Puhelimeen vastaavat koulutetut imetystukiäidit. Imetystukipuhelimeen voi soittaa kaikkialta Suomesta tavallisen matkapuhelun hinnalla. Yhdistyksen tukiäidit ja jäsenet antavat vertaistukea myös Maitolaituri-nettifoorumilla. Vastauksia ja imetyssivujen artikkeleita voi lukea osallistumatta itse. Imetystuki on jokaisen kodin saatavilla netissä ja puhelimessa.

Laadukas vapaaehtoistyö tarvitsee koulutusta ja tukirakenteita vapaaehtoisille. Jos Imetyksen tuki ry ei saa RAY:n tai jotakin muuta merkittävää avustusta, 12 vuotta toiminut Imetystukipuhelimen toiminta ja muut vertaistukipalvelut päättyvät 31.12.2009. Kuluvana vuonna 6000 äitiä ehtii saada vertaistukea yhdistyksen tukiäideiltä.

Addressi


Lue myös tämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!