6.7.09

Neljäs perheenjäsen

Edellisen kirjoituksen aikaan 1.7. lapsivedet olivat menneet aamulla ja supistukset olivat aloittelemassa tuloaan. Päivällä doulamme tuli meille ja leikki neidin kanssa kunnes saimme kaikki valmiiksi ja veimme neidin hoitoon naapuriin. Supistuksia tuli kuuden minuutin välein, mutta eivät olleet vielä mielestäni kunnollisia.

Päätimme lähteä kuitenkin Tammisaarta kohti, voisihan siellä sitten vaikka ulkoilla. Perille päästyämme supistukset olivat jo kohtalaisia ja meidät ohjattin suoraan saliin. Kätilö tutki minut ja totesi asioiden etenevän nopeasti, en uskonut. Menin altaaseen ja supistukset olivat jo ihan vaativia. Hieronta, lämmin suihku, liike ja synnytyslaulu auttoivat.

Pian ponnistutti. Itse en uskonut pääseväni altaasta pois, mutta onnistuin kuitenkin toisten avustuksella. Jakkaralla kolmella ponnistuksella syntyi meille hoikka suloinen tyttö klo 19.11, reilu tunti sairaalaan saapumisen jälkeen. Jälkeen päin sain kuulla hänen tulleen maailmaan yllättäen peppu edellä ja kädet ylhäällä.

Synnytys sujui ihanasti. Olen aivan ihmeissäni, kuinka nopeasti ja helposti se sujui. Onneksi vauva oli huijannut kaikkia asennollaan jo hyvin pitkään ja vielä synnytyksessäkin, niin en osannut stressata asialla, kerran kaikki sujui kuitenkin hyvin.

Syntymäpaino oli 3490g ja pituus n. 51cm, pään ymp. 37cm. Tänään neuvolassa paino oli 3590g ja pituus 52,7cm, nyt kun jalat ovat oienneet. Eli syntyessä pituus oli varmaan vähän enemmän kuin 51cm.

Sairaalassa pikkuinen pääsi helteessä hieman kuivamaan ennen kuin maito nousi ja sai kuumetta. Pienten lisämaitoannosten jälkeen kuume laski, mutta verikokeissa tulehdusarvot olivat koholla, joten niitä seurattiin vielä ja niiden kääntyessä laskuun pääsimme lauantaina kotiin illalla. Tänää verikokeet olivat kaikki normaalit.


Pikkuinen on hurjan hoikka. Tekemäni Preemie Cuddlessa on säätövaraa ja sairaalan Lempin XS kuorten reidet olivat liian löysät tiukimmilla säädoillä. Onneksi on harsoja ja pienet villiksetkin ovat sopivia :)

Neiti aikanaan söi jatkuvasti, tämä pikkuinen on ns. normaali lapsi eli nukkuu kolmen tunnin pätkiä ja syö sitten. Ihan outoa.

Neiti on aivan innoissaan pikkusiskosta. Hän suhtautuu asiaan varsin tunteikkaasti ja onkin mukava, että mummi on huomenna tulossa meille joksikin aikaa, niin huomiota riittää vähän paremmin myös neidille. Neiti osaa laulaa kauniisti vauvalle tuiki tuiki tähtöstä ja vauva kuuntelee :)

Tänään sain ensimmäisen hymyn vauvalta :D Ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Onnea vielä kerran <3 Tosi suloinen pikkuinen.

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava lukea perätilavauvan jakkarasynnytyksestä :)
    Tämä kannustaa minuakin kohta syntyvän, ja ainakin vielä perätilassa istuskelevan vauvan aktiiviseen alatiesynnytykseen.

    - Uudelleensynnyttäjä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!