14.6.09

Ja hän pisti sormeensa!

Aika kuluu nykyään siivillä. Vasta neiti täytti kolme ja nyt siitä on jo kuukausi. Synttärit olivat varsin onnistuneet, kiitokset kaikille vieraille ja avustajille :) Neiti edelleenkin sekoittaa joulun ja synttärit, mutta ei kai tuo niin vaarallista.


Neiti aloitti synttärien alla piirtämään ihmisiä. Siis vartalon, kädet ja jalat kohdilleen, ei enää pääjalkaisia. Muutenkin hahmottaminen edistyy hyvin. Kuvissa alkaa olla enemmän vapaata sovellusta. Ei pelkästään niitä samoja muotoja aina. Kirpparilta löysin muotolevyjä, siis sellaisia missä on eri eläinten ja kasvien muotoisia reikiä, joita voi sitten piirtää. Neiti on niilläkin piirrellyt ihan mielellään. Hakalaahan se on, kun pitäisi osata pitää levy paikallaan, osua reikään ja piirtää kaikki reunat, mutta ihan hyvää harjoitusta.

Toinen mielenkiinnon kohde nykyään, tai oikeastaan se ykkönen, on korut. Ostin samaiselta kirpparilta neidille jonkun vanhan lasten korujen teko setin. Neiti teki sen heti tietysti ja sitten täytyi käydä hakemassa kaupasta täydennystä. Löytyikin muovihelmiä (n. 1cm +-) eri muodoissa, heppoja, kahvikuppeja yms. Niistä hän on tehnyt jo monen monta kaulakorua. Tunnissa hän saa aikaiseksi kaksi korua. Pujottaminen on jotenkin niin hauskaa ja välilä voi vähän leikkiä hepalla ja taas jatkaa.

Neiti on oppinut ottamaan keinussa ihan itse vauhtia. Tänään olimme pari tuntia pihalla, josta suurin osa kului keinuilla. Hän sai ihan lautakeinussakin otettua ilman alkuvauhteja itse vauhdit. On se vaan hienoa :) (ja äidistä mukava, kun voi neuloa rauhassa ;) )

Neidillä on uhma alkanut voimistua. Vielä varsin maltillista tosin, tiedän, mutta kuitenkin. Muutama viikko kului niin, että perjantaisin kun neiti kysyi, että mikä päivä on ja kuuli että on perjantai, alkoi itku, että miksi ei ole torstai. Torstai on neidin kalenterissa punainen ja punainen on neidin lempiväri. Onneksi tästä on jo päästy yli. Ilmeisesti, koska niitä torstaita näyttää tulevan aina uudestaan.

Kyselykausi on täällä. "Äiti mikä tuon setän nimi on? Äiti mitä tuo setä tekee? Äiti miksi tuo tyttö kaivaa nenää? Äiti mikä tuon (mainoksen) tytön nimi on?" No, äiti ei tiedä. "(lisää tähän sama kysymyslitania pariin kertaan)"

Ulkona leikkiessä neiti hakeutuu jo varsin hyvin leikkimään muiden kanssa yhdessä. Pihalla hänellä on hippakaverikin.

Tällaiset trikoot valmistui jo joku aika sitten neidille. Lahkeet meni vähän noin, mutta ihan käyvät ovat.


Neidin syystakkikin sitten valmistui vihdoin. Päällinen on mummin pussilakanasta ja sisus vohvelikangasta. En taittanutkaan hihoja, joten ne ovat nyt sopivat kun vähän kääntää ja varmaan juuri hyvät syksyllä. Kaava on superyksinkertainen ja muokattu Wallin: neulo ja ompele lapselle kirjasta.


Kimono ja housut on tehty myös neidille ja hänen kavereillekin, mutta kuvat puuttuvat yhä, niistä myöhemmin.

Sadut kiinnostavat neitiä ja hän jaksaa jo kuunnella niitä varsin pitkään. Peppi on suosittu ja iltasaduksi hän on viime viikkoina halunnut kuulla Prinsessa Ruususta. Päivisin hän on saattanut toistaa lauseita tuosta sadusta. Nyt illalla nukkumaan mennessä hän taas halusi kuulla Ruususta, mutta alkoikin itse kertomaan: "Olipa kerran kauan sitten kuningas ja kuningatar. Joka päivä he sanoivat toisileen: "Voi, jospa meillä olisi lapsi!" Mutta he eivät saaneet lasta. Sattuipa sitten kerran, kun kuningatar oli uimassa että sammakko hyppäsi vedestä maalle ja sanoi hänelle: "Toiveesi toteutuu. Ennen kuin vuosi on kulunut umpeen, sinulle syntyy tytär." Ja sammakon ennustus toteutui! Ja hän pisti sormeensa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!