19.2.09

Valmisteluja vauvalle

Vaippaompelunopeuteni on ollut suunnattoman hidas. Tätä menoa hyvä jos saan pienimmät vaipat ajoissa valmiiksi. Alla kuva tekemisistäni ja hankinnoista.


Vasemmalla ylhäällä Pirtin hahtuvasta kaksinkertaisena (paitsi lahkeet) kvy:n tulevalla ohjeella neulotut villikset. Ohje on kivan helppo, ei kavennuksia, levennyksiä tai turhia saumoja.
Ylärivissä toinen vasemmalta on Tirsokkas S-kokoinen sisävaippa taskulla ja tuplaläpällä. Bambua ulkoa ja sisältä.
Seuraavana rivissä on yhdistyksen taskuvaipan kaavalla tehty s-kokoinen tasku. Sisältä valkoista coolmaxia.
Ylärivissä oikeassa reunassa on nöttösen kaavalla tehty kierrätys sisätasku. Sisäpuoli on t-paidasta ja ulkopuoli tyynyliinaa. Sisällä on irrallinen vohvelikankaan jämistä tehty imu.
Oikealla toinen ylhäältä on ihanainen bambuvelour-sisätasku läpällä (samaa kangasta, tasku edessä). Tämä on sitä velouria, jota ostin neidin ollessa pieni, sitä joka kaljuuntuu kovassa käytössä. Tämä näpsykiinnitteinen vaippa on kuitenkin nöttösen kaavalla tehty ja suunniteltu lähinnä synnärille ja ekoiksi viikoiksi, joten ei varmaan suureen kulutukseen joudu ;)
Punaraidalliseen sisätaskuun neiti valitsi kuosikankaan trikoon vauvalle. Kaava on täältä. Sisäpuolen kankaana bambujoustis.
Vasemmalla alimmaisena pilkottavat anopin vanhoilla elintarvikeväreillä värjätyt hahtuvat. Ohje on ihan omasta päästä ja koko on varmaan L. Valkoista hahtuvaa kaksinkertaisena värttinällä kehräsin ja siitä neuloin yläosan pöksyjä. Alaosa on samaa hahtuvaa ilman kierrettä. Eron juuri huomaa kun tarkkaana katsoo, en tiedä onko käytössä sitten eroa.
Ankkahahtuvat ovat Ruskovillan tapaisella ohjeella (sillä nurinpäin Ottobren ohje) tehdyt piiiiitkälahkeiset s-koon villikset. Kaksinkertaista Pirtin hahtuvaa. Superpaksut. Menee varmaan yökäyttöön.
Kelta-punainen PUL-kuori on Swaddlebees ABC s-koon kaavalla tehty. Ei ole kaksipuolista pulia vaan br.
Pikkuiset ruskeankirjavat villikset ovat myös yhdistyksen tulevalla kaavalla. Samoilla silmukkamäärillä kuin nuo vihreä-oranssit, mutta näissä lankana Loft, joka paljon ohuempaa, joten villiksistä tuli minikokoiset. Niille ei varmaan tule meillä käyttöä, mutta voihan ne lahjoittaa tai myydä.
Yhden bodyn olen vaaville ostanut, kun oli luomuinen :) Muuten niitä taitaa olla kyllä ihan riittävästi varastossa. Ainakin tytölle, pojasta sitten en ole niin varma.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Onko kvy:n villahousukaava jo julkaistu tai saisinko sen?

    VastaaPoista
  2. Hei :) Ei ole vielä virallisesti julkaistu. Tässä muokkailen sitä lapsimessuja ja hulinoita silmällä pitäen. Kun on valmis, niin tulee sitten (kun joku päivittää) yhdistyksen nettisivullekin. Tai jos ei päivity, niin laitan vaikka tänne :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!