7.5.08

Kaikki kerralla -ompelu

Tässä nyt hieman näitä ompeluksia mitä on viime aikoina tullut tehtyä. (Siis ihan vaan, että on muutakin tehty kuin sohvalla löhötty ;) Vaikka ei nyt kovin paljon ottaen huomioon ajan jona nämä on tehty ;) )

Täytyy kuitenkin aloittaa näistäkukista :) Ensimmäiset kukat, jotka Neiti on minulle tuonut! Tosin jo viimekuun puolessa välissä. Eivätkö olekin kauniita! :D


Tässä kuva iihanista kankaista, jotka löysin kierrätyskeskuksesta :) Niistä tulee neidille takki tai jotain kivaa.


Tässä on kuva meidän ainoasta tarravaipasta sisältäpäin. Tämä on Ipanat-sisävaippa. Joustofroteeta ja velouria. Framilonia kumppareina jalanteissä ja edessä. Tämä on ilmeisesti se pienempi koko. Mutta hyvin on kasvanut meidän neidin mukana, koska Framilonit ovat katkeilleet pikkuhiljaa. Tarrat ovat jotenkin tosi tosi pehmeät tässä vaipassa, vaikkakin pitävät. No on tämä vaippa ollutkin jo aika kauan käytössä, koska meillekin tuli kahdella omistajalla olleena, silloin puolitoista vuotta sitten (?) kauan kuitenkin. Kun jaksan nuo kumpparit uusia, niin tällähän on taas käyttöikää jäljellä hyvinkin :)


Tein kierrätysmatskuista, kuivaliinasta ja softiksesta tällaisia siteitä. Tässä ennen siistimistä. Saumurini temppuili oikein kunnolla noiden kohdalla. Täytyy sanoa, että kuivaliina on ihan ok, mutta flanelli on kivempi. Kumpikin on paljon parempi kuin kertissiteet, liimoineen ja kutittavuuksineen.


Tässä muutama vaippa, joita on tullut ommeltua. Ylävasemmalla Elsa-Maijan täydellisen vaipan kaavalla tehty tasku. Sisällä MaldenMillsin kuivaliinaneulosta ja ulkona Br-PULia. Tein toisenkin samanlaisen. Kumpparit tuli laitettua aavistuksen pienelle tai korkeutta olisi voinut lisätä haaraan. Nepit menee vikaan alaneppi ja yläneppi tokavikaan tuolla meitin neitillä, joka on n. 15kg. Kaavan sanotaan menevän muistaakseni 18kg asti, mutta lisäisin vähän siivekepituutta siihen kyllä. Kiva kaava tuo on :) Päikkäri- ja yövaipaksi sopiva.


Tuossa yläkuvassa ylhäällä oikealla on Darling Diapers Free Newborn Fitted -ilmaiskaavalla tehty. Siitä ja sen matskuista kuvia tuossa alhaalla. Kierrätysmatskuista kankaat. Vohvelikangasta, froteeta, lakanakangasta ja pellavapyyhettä.

Tuossa ylhäällä olevassa vaippakuvassa tuo keltapunainen vaippa on omalla kaavallani tehty sisävaippa kierrätysmatskuista sekin. Froteeta, pellavapyyhettä ja puuvillakangasta.
Oikealla alhaalla on kuvassa autopulista tehdyt harkkahousut. Sisäpintana bambuhamppucollegea ja imuina mikrokuitufroteeta. Ei jotenkin uskoisi, että keinokuitumatsku vaatii sisäänajoa, mutta niin vain oli tuon mikrokuitufroteen kanssa. Se tiivistyy ja lyttääntyy ekoissa pesuissa ja imee paremmin mielestäni sitten. Siitä on meillä sellainen taittoimu: 2xmikrokuitufrotee, 1xluomujoustofrotee ja kuivaliinaneulos toisella puolella. Ei ole ennää niin hurjan paksu, kuin aluksi. Jopa taittuu nykyään kolmeen ;) En ole uskaltanut käyttää sitä yövaipassa sisällä, niinkuin olin sen suunnitellut, pitäisi varmaan nyt kokeilla. Aluksi kun pissat valui siitä ohi. Varmaan suurimmaksi osaksi tuon kuivaliinakankaan syytä. Tuossa punaisessa taskussa olen tätä imuna käyttänyt joustofrotee ulkopuolella ja bambu doubler sisällä.Ompelin tuon läpän takaosasta parista kohtaa kiinni, kun ajattelin että nepit pepussa noin pienellä olisi epämukavat ja tarpeettomat.


Hurja määrä neppejä tähän kaavaan tulee. Laitoin noita 16' koon neppejä, kun ovat pienempiä. Mutta kävikin niin, että osan painoin liian lujaa ja naarasosa niinkuin vajosi hieman sisään ja rengas supistui niin ettei uros mahtunut sisään. No olin sitten ommellut jo vaipan valmiiksi kun tämän huomasin, joten täytyi laittaa läpi koko vaipan ne nepit uudestaan. 16 nepit ovat tosi tiukkoja muutenkin. Ei ole samaa käyttömukavuutta kuin 2o' Kamin nepeillä.


Ja siis tein tuon NB kokoisen vaipan vain siksi, ettei sisäpuolen kangasta olisi riittänyt isompaan vaippaan :)

Alakuvassa on villakangas (boiled wool), jonka värjäsin Kool-aidilla. Hieman tuli läikikäs, kun en jaksanut odotella ja liottaa kangasta. Väreinä oli sekoitus kahdesta eri punaisesta ja vähän keltaista. Kattilassa lämmittelin, niin että väri imeytyi. Ihan hauska tuli. Saa nähdä millaisen hatun äiti tästä tekee :)


Tein Ottobren kaavalla tällaisen t-paidan neidille. Ihan kiva tuli. Kaulukseen minulla ei ollut joustavaa resoria, laitoin sitten samaa kangasta ja saumavaraan kauluksen sisään framilonia. Olkasauman etukpl saumavarat käänsin sisään ja laitoin nepin, jotta mahtuu pää läpi. Hieman tökerö tuli, mutta toimii. Ei ole koko olka sauma auki vain vajaa puolet. Tuo kangas on kyllä ihq :)


JUJU-kirjan maatuskamekon ohjeella tein tällaisen mekon. Mielestäni tämä onnistui aivan tosi hyvin! Neitikin tykkäsi :) Katu-uskottavuuttakin tällä mekolla ilmeisesti on, sillä naapurin tyttö halusi samanlaisen :D Ohjeet oli kyllä tosi hyvät ja kanttien laittaminenkin yksinkertaista, kun käytti hyvin tärkättyä kanttia. Taitoin vain kantin puoliksi ja sujautin kankaan väliin. Kankaat ovat muuten alennusmyyntilakanoita :) Muistaakseni ihan ÖkoTex 100. Päälimmäinen on puuvillasatiinia ja alempi ihan tavislakanaa.

Loppuun kerrottakoon, että meillä on viimeksi ämmää tarjoiltu neljä päivää sitten :) Toisena iltana ilman maitoa neiti tiesi jo itsekin ilmoittaa nukkumaan mennessä, että äitin maito on loppu. Sitten halittiin :) Varsin hyvin neiti on suhtautunut tuohon vieroitukseen ja menkkojen aikaa oli hyvä lopettaa, koska maitoa ei muutenkaan tullut juuri lainkaan, niin ei tarvinnut liiemmin valehdella, että maito on loppu. Rauhoittuminen illalla nukkumaan on ollut hieman hakusessa, mutta ilmeisesti tuo iltalaulu CD levy on ratkaisu siihenkin. Antaa jotain mihin keskittyä, niin nukahtaa. Äidin laulu ei riitä. Unet ovat kyllä parantuneet, vaikka on flunssa ja yskä ja hampaita tulossa ja vatsakipeä, niin silti. Olemme siis tyytyväisiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!