18.3.08

Pirtelöä ja muffineja ja vähän ompeluksiakin

Tänään leivottiin neidin kanssa herkkuja. Pirtelöä ja muffineja. Neitikin tykkäsi kovasti! Pillillä hörpittiin keittiön lattialla pirtelöä ja naureskeltiin. Sitten leivottiin muffineja ja niistä tuli ihan tosi hyviä. Saa nähdä mitä maha niistä tykkää.

Ollaan eilisestä alkaen kokeiltu neidille kanaa. Ihan purkkiruokia. Vähäsen sekoitettu ruuan sekaan. Vähäistä levottomuutta oli yöllä mutta se voi johtua helposti muustakin. Ensi yönä voi muffinitkin huudattaa tai pikkuinen tuoreen porkkanan pala, jonka neiti söi. Tosin tänä iltana peppu oli kovin punainen. Voi kun tuo kana nyt sopisi. Ainakin minun syömänä se sopii, joten siksi olen toiveikas. Se helpottaisi niin paljon, kun ei tarvitsisi tehdä eri ruokia neidille ja mulle.

Kanan jälkeen seuraavana testauslistalla on maito. Siis minun syömänä, ihan vähäsen vain. Mutta yksi asia nyt kerrallaan.

Tänään tein tällaisen huivin itselleni huonojen hiuspäivien varalle (neiti mallinukkena):


Sitten tein neidille yövaipan. Kuivaliinapintaisen. Meillä kun ei noita kuivaliinoja ole vaipoissa ollut. Ajattelin, jotta jos tuo rauhottaisi kenties hieman öitä. Päivisinhän tuo neiti pääosin käy potalla tosi tosi hyvin. Kakallekin sinne juoksee.

Ajoittain on ollut puhetta siitä, että miten valmiiksi vaipan voi ommella ennen neppien laittoa. Tässä minun versio sivunepilliseen röyhelöttömään vaippaan:


Eli päälikankaat muuten yhteen paitsi takareuna. Takasiivekkeisiin tukikankaan palan voi saumuroida kiinni samalla kun päälikankaat saumaa yhteen. Olen neppien kohdalle jättänyt avoimeen reunaan reilun saumavaran ja huolitellut reunat. Sillä jos saumurilla ei mahdukaan enää nepityksen jälkeen saumaamaan niin voi ommella vaikka ompelukoneen vetoketjupaininjalalla.

Nepit voi laittaa tuonne väliin helposti. Ja etusiivekkeisiinhän ne voi laittaa päälikankaaseen.


Tässä kuva valmiista vaipasta. Sisäkangas on Myllymuksujen kuivaliinaneulosta ja ulkopuoli anopin vanhaa aamutakkia. Välissä on imuna 6 kerrosta bambuhamppua ja kuivaliinan puolella päälimmäisenä kerros bambujoustofroteeta. Kaava on ihan oma, neitin mitoilla ja näitä ohjeita soveltaen tehty. Tuossa alakuvassa tuo kuivaliina tuolta vähän tursuu, mutta ei se päällä juurikaan. Ja sisävaippahan tuo on, joten ei sillä väliä :)Tänään puistossa neiti ikäinen, mutta selvästi pienempi poika tuli tönimään neitiä. Ihan hyvää tarkoittaen varmaankin, mutta neiti tupsahti pepulleen. Ja alkoi itkeä lohduttomasti: "Poika tönäisi Ne-yh-it-yh-iä!" Eikä anteeksipyynnöt ja silityksetkään helpottaneet tilannetta. "Äitin oma nyh ihana nyh Neiti!" Kuinka mokoma poika voi töniä meidän ihanaa neitiä?! Ei sellaista saa tehdä! No, se oli se ensimmäinen kerta. Nyt neiti tietää, ettei sellaista saa tehdä. Ehkä seuraavalla kerralla osaa sanoa niin. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!