20.2.08

Allergiapäivitystä ja kaikenlaista

Kävimme allergialääkärillä, kun maitoresepti oli loppunut. Lääkäri totesi, että voisi pikkuhiljaa alkaa kokeilemaan myös kaura- tai riisimaitoa. Riisimaitoahan me käytämme jo puuroon ja kaurakermaa ruokaan. Maitoa voisin itse kokeilla käyttää ihan vähän, niin näkisi kuinka herkkä neiti vielä on ja jos saisi sitten samalla vähän siedätyshoitoa. Kananmunaakin kehoitti kokeilemaan niin, että minä söisin lettuja, joissa on litran taikinassa yksi muna tai jotain sellaista, että näkisi reagoiko neiti. (Voin sanoa että reagoi, ihan näin pepputuntumalta.)

Ja tuo pepunpunoitus, jota neidillä oli ei aiheuttanut lainkaan yöhuutoja. Lääkäri totesi vaan, että varmaan oli hedelmissä paljon niin paljon sokeria, että tuli läpi... Äkkiähän tuo parani ja äiti ehti kokeilla syödä vähän lakritsaakin ja pienistä määristä silloin tällöin ei oireita tule, suurista sitten kyllä.

Neidin kanssa juttelimme kotona, että menemme lääkäriin tapaamaan kivaa Maija-tätiä. Neiti alkoi heti selittämään, että mennään tapaamaan kivaa Maija-tätiä, ei pelota yhtään, ei pelota. Eli siis pelotti jo valmiiksi ihan hurjasti. Menimme odottelemaan jo hieman ajoissa ja söimme lounaan siellä, neiti kun on tarkka ruoka-ajoistaan. Lääkäri oli myöhässä ja neiti meni pitkin seiniä. Jännitti niin, ettei pysynyt hetkeäkään paikallaan ja hyppi pitkin leikkitilaa. Lääkärin huoneessakin hermostuneena juoksi ympyrää, parka. Sitten lääkäri halusi tutkia ihoa ja neiti pisti huudon pystyyn. Hän muisti vielä niin selvästi syksyn korvalääkärikäynnit, että huh. No sitten kun lääkäri tulosti reseptejä ja pyysi neitiä tuomaan hänelle paperit, niin kyllähän neiti jo oli apuna ihan kuin ei mitään. Kotona vielä kyllä jatkoi vauhtipäällä, sen verran rankka reissu oli ollut. Nukahti kahdeksalta kiltisti kuitenkin nukkumaan :) ja yölläkin tyytyi saadessaan tulla viereeni vaikka ei maitoa saanutkaan.

Kirpparilta löysin tällaisen kirjan tai kansion oikeastaan. Se on aivan loistava! Mukana on kaavat ja pienoiskaavat, ohjeet kaikenlaisiin perusvaatemalleihin. Ompeluopas (käsi- ja kone-), vaatteiden jatkamisesta, korjaamisesta ja paikkaamisesta tietoa ym. kaikenlaista hyödyllistä. Toki kaikki seitkytluvun tyylissä :D Ei sillä että olisin suuri seitkytlukufani, mutta kirjassa on mm. joustosamettivaatteille kaavoja ja muuta mitä ei nykyään edes meinaa löytyä.


Kirjasta löytyy tällainenkin neliöliinan ohje (Jee!):


Täytyy joku päivä kokeilla.

Neiti puhuu jo pääasiassa lausein. Hän osaa kiivetä portaita aika hyvin ja tänään oli puiston isossa liukumäessä laskemassa (hui).

Reilun viikon hän on jo ollut säännöllisessä unirytmissä. Joka aamu hänet täytyy herättää, samoin päiväunilta. Ruokailut oltava juuri oikeaan aikaan ja ulkoilut samoin. Ehkä hän joskus oppii itse heräämään nukuttuaan tarpeeksi, mutta ehkä ei. Eihän tuo isänsäkään herää, ellei ole syytä. Mutta nyt täytyy mennä herättämään neiti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!