13.11.07

Pieni pottailija

Kai tuo meidän neiti on sitten oppimassa kuivaksi kokonaan. Käy meinaan itse potalla. Tai siis kun on hätä menee vessaan ja sanoo matkalla "pissa, potalle". Sitten jos äiti tai isä ei ole nopea, yrittää ottaa housuja alas mutta ei oikein saa ja istuu housut päällä potalle ja tekee pissan. Jos vanhemmat ehtivät auttamaan housut alas, niin housut pysyvät kuivana. Tosin jos viilettää ilman housuja, niin silloin toki on kiva tehdä pisu lattialle, koska sillä voi leikkiä. Ja siis hänellä ei tarvitse olla hätä tuota varten. Kun osaa tuon rakon hallinnan, niin voi pissata koska vaan oli hätä tai ei.

Näyttää osaavan pidättääkin jonkin aikaa. Eilen olimme terveyskeskuksessa käymässä ja eihän siellä tietenkään pottaa ollut (tosin lupasivat korjata asian) ja neiti joutui odottelemaan puolisen tuntia ennenkuin pääsi kirjastossa pissalle. Vaippa oli kyllä ihan kuiva. Tänäänkin pesin koneellisen kuivia vaippoja ja muuta pyykkiä. Yhdessä vaipassa taisi olla pieni tippa kun neiti oli "käynyt potalla" yksin.

No mutta kohtahan tuo on neiti puolitoista vuotta, jotta kai sen on aika oppiakin kuivaksi. Äidin on vaan luovuttava ajatuksesta, että ompelisi enää vaippoja ja keskityttävä niihin pikkareihin ja vaatteisiin.

Hihitettiin tänään nurkan takana miehen kanssa, kun katseltiin neitin leikkimistä. "Nukke pittalle, potta" ja hän laittoi nuken istumaan potalle. Sitten hän otti pienen kirjan ja käänteli sivuja nukelle, koska tokihan nukkekin lukee potalla ollessaan. Sitten hän laittoi pään nuken naaman eteen ja sanoi "hmmh, hmmh!". En tosiaan tiedä mitä hän sillä tarkoitti :O Sitten taas nuken peppu kuivattiin ja leikki jatkui muualla.

Tänään muskarissa (josta olemme olleet 3 kertaa poissa flunssan takia) neitin puhelahjat saivat ihmetystä osakseen. Neiti kun oli jotenkin rennompi kuin aiemmin ja uskalsi vähän jutella. Tosin taitaa olla ainoa ryhmästä joka käy potalla myös, sillä muita en siellä ole nähnyt. No tiedäpä tuota.

Neiti osaa tanssia hienosti. Hän vaihtaa painoa jalalta toiselle tai pyörii ympäri samalla pyörittäen käsiään edessä pientä ympyrää. Tänään hän söi ensimmäistä kertaa pizzaa ja johan maistui! Onni teki täysjyväjauhoista pohjan ja päällä oli ihan yrttitomaattimurskaa ja ananasta, eikä siis juustoa (koska neiti on maitoallerginen). Neiti söi (puurolautasellisen päälle) ainakin kolme postimerkin kokoista palaa.

Ostin eilen hurjan kalliin englantilaisen askartelulehden, jonka mukana tuli keijukalenteri. Tein siitä kopioiduista kuvista tällaisen kortin. Siinä on keiju "kaksinkertaisena" ja kaksipuolista teippiä välissä, niin että näyttää olevan koholla. (kuva on tosi surkea)


Laminoin tuon kortin ja tietysti kolmiulotteisuus hieman hävisi, muttei kokonaan. Kortin toisella puolella on Marjatta Kurenniemen Vattumadon talo -runo. Se kun sopi aiheeseen ja on niin ihana.


Täytyy sanoa noista englanninkielisistä lehdistä sen verran, että ovatpa täynnä mainoksia. Tuo askartelulehti tuntui olevan vain osta osta osta! Yksi ainoa juttu käsitteli joulukorttien kierrätystä, muuten kaikki oli "osta uutta". Itse olen tehnyt omasta mielestäni varsin hienoja kortteja yhdistelemällä uutta ja kierrätettyä. Mainoksista saa hienoja ammattitasoisia kuvia kortteihin ja pakkausmateriaaleja voi loistavasti kierrättää askarteluun. Ettei kaiken tosiaan tarvi olla uutta. (Mielelläni kyllä laittaisin meille sen mainoskiellon (tarrakin on valmiina), mutta Onni ei suostu :( )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!