2.8.06

Naurua, sisävaippa ja Viipurin näpsyt

Pikku mymmeli oppi sitten nauramaan! Naureskeli niin kauan aikaa, että ehdittiin videoimaankin :D Nimiäiset vietettiin lauantaina ja olivat ihanat. Mymmeli oli niin suloinen.

Tässä kuva ompelemastani sisävaipasta. Tein sen samalla, mutta isommalla kaavalla kuin keltaisen plyyssivaipan, joka on muuten vielä lisäimun kanssa käytössä ja säätövaraa riittää. Imuina on froteeta, pellavaa ja kerros vai kaksi bambutrikoota. Kuivaa pienen ikuisuuden tämä vaippa ja takana imut tulevat hieman liikaa sivuille, mutta muuten toimii moitteetta.
Tässä sitten kuvia Viipurin projektin näpsytaskuvaipoista. Tein vaipat flanelli-frotee yhdistelmällä. Kuminauha flanellin nurjalle puoleelle kiinni (=Sisäkankaaseen.) Molemmissa vaipoissa taskun aukko oli minun isolle kädelle hieman nafti. Sai sievistellä imut sisään.

Tässä vaipassa
ompelin kankaat nurjat puolet vastakkain yhteen ja huolittelin. Käänsin ympäri ja tikkasin siivekkeet ja etureunan.

Vaipasta tuli hieman pussittava, mutta mahtuu paljon imuja. Toimi hyvin meidän ~7kg tytöllä ja säätövaraa jäi reilusti (siivekkeet vielä senttejä päällekkäin, mymmelin VY on noin 45cm). Kuminauhoja ei kuitenkaan olisi kannattanut ommella flanelliin, rypyistä tuli terävät ja ne painavat jäljet. Takaa vaippa ei ole hirmu tiukka, joten sitä kautta pommit varmasti lentää korviin.tässä toisessa vaipassa ompelin kuminauhan samalla lailla flanelliin epähuomiossa, koska kello oli jo yli puolen yön :( Yritin saada vaipasta ryhdikkäämmän turn and top stitch -tekniikalla ja ompelemalla kuminauhan vierestä kankaat yhteen. Yritin korjata virhettäni painavista kumppareista ompelemalla microfleece suikaleet kumppareiden päälle.

Taakse taskun kohdalle ompelin molempiin kankaisiin kumpparin. Käyttökokemusta ei ole vielä tästä vaipasta, mutta imuille siihen ei jäänyt tarpeeksi tilaa. Niitä ei saa edes laitettua kunnolla.

Kuivaliinaa vaipoissa ei ole joten herkemmät peput kärsii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!