24.8.06

Mymmis kasvaa ja Ikea reissuja

Pikku mymmeli on taas jo kasvanut ihan mahdottomasti. Kävimme eilen neuvolassa ja tyttö on nyt 8300g ja 65cm pitkä. Ikää on reilut 3kk, tarkalleen ottaen 14vk ja päivä. Ei se pituus niinkään, mutta tuo paino. Tuntuu käsissä ja niska on niin jumissa. Onneksi on kantoliina!

Ostin Villiankasta tällaisen ihanan kantoliinan, jota voimme käyttää vielä syksylläkin. Tänään sain tehtyä hommia kotosalla ja mymmiksellä oli ohjelmaa, kun seuraili liinasta puuhiani. Paikallaan ei tosin pitkään saanut olla, ettei tullut hänelle liian tylsää :)


On niin helpottavaa äidillekin, kun mymmis on löytänyt suhteellisen säännöllisen unirytmin. On hereillä kaksi tuntia ja nukkuu yhden. Tänään se tosin ei ole ihan paikkaansa pitänyt kun nyt on jo nukkunut reilut puolitoista tuntia, mutta hän saikin eilen sen kolmen kuukauden iän rokotuksen, joten kai sekin vaikuttaa. Täytyy vaan sanoa, että on kyllä niin ihana lapsi! Tänäänkin jutteli ja jokelteli isomummille puhelimeen pitkät pätkät. Ja se nauru on niiin ihana. Mymmis kun kihertää leuka pitkällä, suu auki ja silmät sirrillä.

Kävimme tuossa viime kuussa Ikeassa ja ostin sieltä pari fleecepeittoa vaippoja varten. Tein mymmikselle tällaisen CuddleWrapin kaavalla. Takana on hieman röyhelöä peiton reunakoristeista. Kokeilin kaavaa Kestovaippavaihto-vaippaani varten. Täytyy sanoa, että kyllä se meillä on hyvin riittänyt vaippojen päälle. Tein tuon sillä edestä bikini takaa standard kaavalla, mutta hyvin sopii ainakin standard cut bambun päälle.

Täytyy tähän väliin sanoa, että voi tuota tyttöä. Nukkui tunti neljävarttia ja teki isot pissat ja kakat ja nyt nukkuu taas tässä liinassa. Taitaa tosiaan tuo rokotus vaikuttaa. Täytyy kohta yrittää saada syömään kun herää, ettei ihan kuihdu. Ei hän kuitenkaan kuumeiselta tunnu.

Tuo Ikean fleece on aika ohkaista, ei ihan yhtä ohutta kuin microfleece, mutta ei tosiaankaan niin paksua kuin polar. Laitoin tuohon kuoreen kolmannen kerroksen keskelle, alttiimmille alueille. Ihan hyvin on pitänyt. Ei nyt välttämättä mikään kokoyön kuori, vaikka olen minä tätä yölläkin käyttänyt. Meillä tosin yöllä vaihdetaan vaippa kerran tai pari.


Myllymuksujen puuvillabambufleecestä tein tällasia taittoimuja. Hyvin ovat toimineet, tosin hieman kiertää, kuten kuvasta saattaa huomata.


Tänään saapui vihdoin kauan odotetut Ronjat. Olin hieman yllättynyt kun vertasin vaippoja toisiinsa, oli nuo tarrat hieman eri kohdissa! Meidän valkoiseen kun vertaa niin siinä on noiden vaippojen tarran kohdan puoliväliin ommeltu tuo etutarra, jos ymmärrätten. Täytyy katsoa miten istuvat päälle, kunhan tyttö herää. Jos haittaa tuo tarrojen paikka, niin pakkohan se on palauttaa, vaikka kuinka ovat ihania muuten.


Täytyy nyt jatkaa tämän mymmiksen parantelua. Toivottavasti menee ohi pian tuo huono-olo. Hän muuten yltää jo kohta varpaihinsa. Sitterissä yrittää kovasti nousta istumaan ja kurottelee jalkoihinsa, niin että on pohkeet naarmuilla. On hän vaan niiin taitava! *Sanoo ylpeä äiti* :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!