4.7.06

Vaippatehtailua

Olimme mummilassa viime viikolla ja oli ihanaa päästä tekemään pienelle vaippoja äitini "ateljeessa". Olin tilannut Pikku-Auringosta bambu veluuria ja jersytä (=trikoota), puuvillaveluuri-palaset, joustokanttia, aplixia, fleeceä ja hamppufleeceä, sekä CuddleBuns-kaavat. Äitin aitasta löytyikin sitten vielä mun ja sen vanhoja kankaita, joista tein kokeiluversion muokkaamastani CB-kaavasta.

Yhdistin siis bikini ja standardikaavat: bikini edestä ja keskeltä ja standardi takaa. Sen kokeiluversiosta on kuva alla. Tuo oli vielä liian pitkä, joten lyhensin kaavaa pari senttiä. IguLeen Cuddletkin näyttäisivät olevan lyhyempiä tai kutistuneita. Kokeiluversiovaippakin on käytössä toiminut hyvin. Röyhelöt vain kääntyvät ylöspäin, mutta ovat siten suht tiiviit.
.
.
Puuvilla veluurista tuli ihana vaippa, oranssi sisältä ja punainen ulkoa. Tilasin Myllymuksujen kuivaliinaneulosta, jos se vaikka toimisi paremmin kuin fleece. Toimittivat sen seuraavaksi päiväksi äitini luo, hyvää palvelua! Imuina on tuossa vaipassa hamppua, bambua ja lisälärpäkkeessä veluuria. Vielä pitäisi saada nepit vaippoihin, metallisia en haluaisi laittaa ja ne ovat kalliita. Tarra pilaisi ihanan punaisen ulkonäön.
.
.
Piirsin Fuzzeista kaavan ja sillä äiti leikkeli 2 mil PUListani ja kuivaliinakankaasta vaipanosia, joista yhden tänään ompelin kokoon. Siitä tuli ihan hieno, hieman tönkkö kuminauhojen kohdalta. Pesun jälkeen pääsee testaamaan.
.
.
Onni leikkasi puuvilla Pullista ja vuorikankaasta tuollaisen kuoren osat. Sen muokkaamani CB-kaavalla, johon oli lisätty haaraan 1.5cm, mikä osoittautui tarpeettomaksi, kuten kuvasta näkyy.
.
Bambuista tein vielä tuollaisen vaipan, jolla on hamppua lisäksi parikerrosta imuna. Lisäimun saumauksia oli mahdotonta saada onnistumaan, kun aina joku kerros lipesi pois. Vaipasta tuli oikein mukavan ohut sivuilta ja ihanan sileä. Nepit vielä tästäkin puuttuu. Veluuri oli muuten paljon harvempaa kuin olin odottanut. Näytti kaljulta jo ennen pesua ja pesuissa muut kankaat ovat nukkaantuneet.
.

.
Tulimme vauvan kanssa flunssaan kyläreissulla, ja äitini tekemät suloiset töppöset olivat pikkuiselle tarpeen. Olimme varanneet mukaan reilusti vaatteita vauvalle, mutta puolet niistä oli jo jäänyt pieneksi. Täytysi jaksaa sovitella noita vaatteita ja laittaa pienet muualle talteen.
..
Saimme jo nimiäispäivänkin sovittua, kuun viimeinen lauantai. Nyt pitäisi vielä saada kutsut postiin ja alkaa leipoa pakkaseen pikkuleipätaikinoita ja leipää :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja vaippoja olet tehnyt :)

    On kyllä söpö tyttövauva! Täällä yksi 4kk poika kuolaa ruudun ääressä ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia ja pojalle terkkuja! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!