19.6.06

Onniliini

Paras tapa herättää pikkuinen näyttää olevan blogin päivitysyritys...
Arki alkaa pikkuhiljaa muotoutua ja pikkuinen kasvaa niin nopeasti, ettei hän enää ole kovin pikkuinen. Pari päivää sitten neuvolassa hän oli jo 5555 g ja 58,5 cm. Pään ympärystäkin oli 39 cm, minkä huomaa, sillä se on kasvanut 3,5 cm.

Söpöliini alkaa jo hymyillä ja on valveilla ehkä liiankin pitkiä pätkiä. Tarkkaa rytmiä hänellä ei vielä ole, mutta öisin ei enää juuri ole virkeitä jaksoja. Kahden kolmen tunnin unia nukkuu. Nyt tämä helle on kyllä tehnyt nukahtamisesta hankalaa ja väsyttää pikkuista paljon. On ihanaa kun hän unissaan naureskelee :) Sitten kun hän herää virkeänä on maailma niin ihana ja hän vain hymyilee :)

Kestovaippailu on lähtenyt pikkuhiljaa käyntiin. Tällä hetkellä käytämme kestoja jo yli kaksi kolmasosaa. Pitäisi tehdä/hankkia lisää vain, niin ei tarvitsisi pestä kaikkia vaippojamme joka päivä. Lisäimuista on myös huutava pula. Tyttö kun syö hyvin, pissaa hän myös tehokkaasti, mistä johtuen kaikki tekemäni vaipat ovat aivan liian heikkoja imukyvyltään. Taskuvaippaan saa onneksi lisäimuja. Viimeksi tekemäni keltainen vaippa on istuvuudeltaan paras, mutta pitää pissaa kuin seula, joten vaipan ja kuoren väliin on tungettava imuja. Froteevaippa ja fleecekuori ovat aivan liian pieniä, kun tyttö ei koskaan vastasyntyneen kokoinen ollutkaan. Samoin ostamamme S-koon FuzziBunz oli liian pieni, M-koko sopii hyvin ja on aivan ihana. Tytöllä on tuhdit reidet yläosasta, vyötärö olisi S-koosta kyllä vielä riittänyt. Olenkin käyttänyt S-vaippaa vielä niin, että olen laittanut kummatkin nepparit vyötärölle kiinni, hieman matala vaippa siitä tulee, mutta toimii.

Tuo pinkki AIO sitten. Se on niin pieni ettei mene päälle, kuten eivät vastaavan koon vaipatkaan enää. Emme aluksi voineet käyttää kestoja, koska tarttuivat napaan kiinni ja sinä aikana tyttö kasvoi tuosta vaipasta ulos. Kerran pari ehdin sitä kokeilla (tarroja kiristelemällä). Mutta imuja on aivan liian vähän tälle pikkuruiselle. Reunan vuotosuojien toimivuudesta en osaa sanoa.

Pikkuinen näyttää huomaavan helposti, koska kestovaippa on märkä ja vaatii sen vaihtoa. Muutenkin vaihdamme vaippaa lähes aina kun siihen on tullut jotain, niin niitä tosiaan kuluu. Jos olisimme käyttäneet vain kertsejä, niin niitä olisi kulunut jo aika monta kassia.

Harsot eivät oikein ole olleet sopivia pikkuiselle, koska niihin ei mahdu tarpeeksi imuja väliin.

Nyt alkaa pikku prinsessa heräillä, joten täytyy lopetella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!