12.5.06

Vaippapuuhastelua

Aikani kuluksi olen tässä vähän askarrellut kestovaippoja erilaisia. Saapi nähdä kuinka nuo toimivat sitten käytännössä.

Tässä on ensimmäinen tekeleeni AIO. Mallia otin kertiksestä. Ulkona on 1 mil PUL ja imukerroksina sellaista puuvillaista fleecen näköistä, miksikä sitä nyt kutsutaankaan. Lisäksi yksinkertainen ohut bambutrikoo microfleecen alla. Ajattelin, että jos se olisi nopea imemään. Keskellä sisäpinnalla on siis microfleece ja reunoilla vuotosuojana polarfleece. Ei niin mitään hajua miten tuo toimii. Todennäköisesti vuotaa kuin seula. Joustokanttinauhalla reunat. En mitoittanut imukerroksia ihan reunaan asti, jotta ei vuotaisi niin paljon, auttaakohan?

Vanhoista pyyhkeistä tein tällaisen snappikiinnitteisen sisävaipan vastasyntyneen kokoisilla kaavoilla, jotka olin tsi-kestovaippainfossa kopioinut. Ulkona on froteeta, sisäpinnalla trikoota koko mitalta ja sen päällä keskellä bambutrikoo. Imukerroksina froteepyyhkeitä keskiosassa. Ajattelin, että tuo trikoo voi olla ihoa vasten vastasyntyneellä mukavampi, vaikka vaipan rumpukuivaisikin.
Tässä kuoressa on sitä sinistä fleecepeittoa sisäpinnassa ja supersöpöä "The cow jumped over the moon" -trikoota ulkopuolella. Kaava on sama kuin edellisessä sisävaipassa+saumavarat. Epäilen fleecen olevan liian ohutta vaikka kaksin kerroin onkin. Täytyy vain toivoa, että meidän pikkuisemme ei ole ihan heti superpissijä :)


Tämä taskuvaippa on ihan suosikkini. Tein sen kaavoilla (SmallDiaperPattern), jotka löytyvät myös Yahoo! ryhmästä SewYourOwnDiapers. En muista mistä ne ensiksi löysin. Siinä on ulkopinnassa suloista trikoota sisällä imuina froteepyyhettä, flanellia ja puuvillafleeceä, jotka on kiinnitetty koko vaipan kokoiseen flanelliin, joka näkyy sisäpuolella siivekkeissä. Flanelliin on ommeltu päälle kaksinkertaisesta bambusta ja microfleecestä tasku täytteille. Eli tässä vaipassa on tavallaan kaksi taskua, yksi trikoon ja flanellin välissä ja yksi bambun ja flanellin välissä. Kumpparit on jalanteissä vain trikooseen kiinnitetty, etteivät paina pientä. Taskun suussa onkin sitten kolmessa kappaleessa kumppari :) Ehkä olisi pitänyt suunnitella vähän tarkemmin. Takasiivekkeet vaikuttavat pitkiltä, siksi en vielä niihin neppareita laittanut, sovitellaan sitten vauvan päälle. Etukappaleeseen laitoin vain pari vahvistettuun trikooseen kiinni. Tämä malli on kivan kapea haaroista.

Lisäksi olen vähän kuvioinut harsoja, niistä tulee pirteämpiä. Kun tekee reunaan kuvioita ja taittelee harson origamivaipaksi, niin kuviot jäävät kivasti vyötärölle.


Vielä kävin eilen hakemassa kierrätyskeskuksesta käytettyjä froteepyyhkeitä vaippamateriaaliksi ja keittopessyt niitä, joten ei tässä nyt ihan tekeminen lopu vaikka pikkuinen ei heti tulisikaan.

1 kommentti:

  1. voi kuinka hauska idea tuo harsojen kuviointi! Ja muutkin vaipat tosi hienoja! AIO on upeasti tehty, mulla ei ole koskaan kärsivällisyys piisannu noin komeita tehdä...
    Onnea kesävauvalle ja paljon aurinkoisia päiviä ja hyviä öitä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudestaan!